Любимото табу: Секс с колега

Любимото табу: Секс с колега
Снимка: ThinkStock

Велина Томова

В България имаме една чудесна поговорка - „не вади друго там, където си вадиш хляба“. И уж всички сме съгласни с нея.

Гледаме под око шефа и секретарката му, които излизат на двучасови обеди, шушукаме си за онези двамата, които все заедно ходят в командировка, а от миналото коледно парти така и не видяхме снимки, защото някой предвидливо ги беше изтрил, за да няма следи.

Постепенно обаче, най-често едва забележимо в началото, отношението на някой към теб става малко по-топло, погледите малко по-задълбочени, а чатовете – направо ожесточени.

Благодарение на новите технологии такива авантюри могат да останат напълно скрити от колегите и да се развиват напълно безопасно извън работа.

Но така или иначе изчервяването и разширяването на зениците се скриват трудно при вида на Този, с която завърши вечерта в една далеч не-работна среда.

А и колегите не падат от небето, някои са толкова наблюдателни, че дори по шума от клавиатурата могат да познаят, че любовта се случва пред очите на всички.

Да правиш секс с колега не е страшно.

Да, може да е ужасно или пък прекрасно, но това така или иначе зависи от колегата. Страшното настъпва, когато връзката ви стане достояние на всички, особено на шефа и той никак, ама никак не е съгласен с това.

Ако служебните флиртове не са ви чужди, а впрочем никой не е застрахован, ето няколко неща, които трябва да имате предвид, за да не се превърне всичко в една грозна история, за която да ви е срам да си спомняте.

Работата или любовта – решава шефът

Всяка фирма има своя политика за връзките между служителите. Ако не ви го кажат на интервюто за работа, още на първия ден някой ще ви посъветва как е уместно да се държите.

Ако във вашата фирма извън служебните взаимоотношения са забранени, добре си помислете дали си заслужава заради единия флирт да си загубите работата.

Ако е само секс – нека да остане помежду ви

Дори да работите в либерална фирма, която толерира всички опити за подобряване на прираста на населението, не се впускайте в цветни разкази за уменията на колега от долния етаж.

Никой няма да си върши работата по-добре, ако знае, че прекият му ръководител или член на екипа му е супер добър в оралните ласки.

Ако е любовта на живота ви – нека знаят всички

Само времето ще покаже дали взаимоотношенията между вас са сериозни. Ако сте уверени, че сте намерили любовта на живота си, ако сте говорили помежду си, ако вече дори живеете заедно, кажете на колегите си, че сте двойка.

Това ще затвори устата на най-запалените клюкари, а и на вас ще ви е по-лесно да идвате и да си тръгвате заедно от работа.

Ако се разделите – направете го културно

Скандалите при раздяла като цяло са неприемлива форма на финална комуникация между двама души, но когато тези двамата са колеги, са направо длъжни да се държат добре един с друг.

Дори любовта да си отиде, работата остава и в името на общото благо и заплатата ви в края на месеца, трябва да намерите начин да продължите да работите с този човек, без да избълвате зад гърба му хиляди проклятия.

Изобщо, любовта на работното място, както всяка друга любов, крие своите подводни камъни.

Особено пък ако случайно единият от вас е шеф на другия....

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти