Златни отблясъци и пърхане с мигли

Златни отблясъци и пърхане с мигли
Снимка: Thinkstock

От Клеопатра насам добре поставената върху клепачите очна линия е белег на женственост и елегантност.

На някои дами обаче наистина не им е лесно да поставят правилно очна линия и затова, особено когато става дума за ежедневен грим.

Истината е, че няма нищо страшно или трудно в това начинание, просто се изисква малко практика.

Не трябва да бързате, ръката да е спокойна, а още по-лесният вариант е първо да ползвате черен молив и след него да нанесете очна линия.

А може да се ограничите само и до гримирани с молив очи, особено ако става дума за грим, с който ходите на работа, например. Черният молив, когато не се прекалява с него, придава достатъчно изразителност и прави погледа по-плътен.

Добре е, ако издължавате леко в краищата, за да направите окото още по-красиво.

И нека ви споделим един трик, на който попаднахме в Instyle.com.

Освен черен молив или очна линия, сложете на горния клепач златист оттенък. Това ще придаде още повече очарование на погледа и визията ви. Помислете си само – в момента, в който премигнете, съвсем лек златен отблясък ще се появи и изчезне за едно вдишване време.

Важно обаче е да се подчертае, че със златистото трябва много да се внимава. Както обичаме да ви казваме често – всичко е в дозата/количеството. Ползвайте златен молив или сенки, които да нанесете в основата на клепача, след което нанесете черен (може и тъмно кафяв) молив или очна линия отгоре, но така, че златистото да не се скрие изцяло.

Подобен тип грим е идеален за дами, които са решили да тестват нещо ново с визията си, без да правят обаче драстични промени.

Трябва да се внимава с гримирането на останалата част на лицето. Нека не се прекалява със силата на ружа или с червилото, тъй като златното има достатъчно силен ефект.

Ако гримирате по-тежко очите, то червилото трябва да е неутрално и обратното – ако устните са в наситен тъмен или искрящ цвят, то очите трябва да са само със спирала и съвсем тънка очна линия.

Що се отнася до ружа, неговата цел е да направи бузите или скулите да изглеждат естествено румени, да придаде жизненост и младежки вид и казано накратко – да не се разбира, че там наистина има грим. Ако ружът се очертава ясно като петна по лицето, значи сте прекалили и трябва да го изтриете.

Не се страхувайте да експериментирате и разнообразявате стила си, все пак той носи вашата индивидуалност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти