Какъв тип жена си според цвета на лака ти за нокти

Какъв тип жена си според цвета на лака ти за нокти
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Коя ли жена няма поне едно шишенце с лак за нокти в дома си. А колко много са тези, за които добрият маникюр е важен също толкова, колкото и това да си решат редовно косата?

Цветът лак за нокти, който предпочитаме, както и всички останали неща, изграждащи стила ни, говорят много за това какви сме като характер.

Ето и тълкованията според любимия ни цвят лак за нокти.

Почитателките на леки бежови и телесни нюанси са олицетворение на Шарлот от „Секса и града“ – добри, порядъчни момичета, мечтаещи за стабилно семейство, здрави деца и перфектна коса. Това не са купонджийки, нито пък вятърничави девойки, а амбициозни, прилежни дори образцови млади дами.

Червеното – от тъмно бордо до доматени оттенъци, е запазено за страстните дами. Те пушат не толкова, защото имат никотинов глад, а защото им харесва как изглеждат, държейки цигара в дългите си пръсти с огнен маникюр.

По същата причина искат да получават и вниманието на всички мъже – не защото им трябва, а да знаят, че го имат. Тези дами са и доста суетни и искат винаги да изглеждат по възможно най-добрия и сексапилен начин.

Синьото и зеленото са запазени за смелите и авантюристично настроени жени. Често те са почитателки на ретро музиката и винтидж стила като цяло. Държат на външния си вид, но не биха жертвали удобството в името на сексапила (както пък биха направили любителките на карминените цветове).

Розовото, както всички се досещат, е за носителките на романтична душа. Те желаят мир за целия свят, вечери на свещи, пеперуди в корема и оживяване на всички приказни създания. Те са нежни, мили и добри, но имат и доза дяволитост в себе си и капка страст, което ги прави истински феи – прекрасни и палави.

Черните и прекалено тъмни нюанси са запазени за фаталните жени. Те могат да бъдат объркани с „червените“ дами, но имат по-остър език и тежък характер. Привличат противоположния пол именно с това, че леко плашат със своята увереност, самостоятелност, сексапил и сила, която излъчват.

С нокти целите в брокат са ексцентричните дами, които имат нужда постоянно да се променят, за да се чувстват добре в кожата си. Те са хиперактивни, шумни както в радостта и тъгата, така и в яда си.

Те често преминават и през всички останали цветове от палитрата с лакове, защото искат да пробват от всичко, а и за да влязат в роля и да играят с друг характер за ден-два на сцената на живота си.

Всички картинки, печати, рисунки камъчета и т.н., с които ноктите могат да бъдат украсени, дават ясен сигнал, че детето още не си е тръгнало от жената, а закачливо накланя стила ѝ към веселата страна на детския свят.

Нокти без лак или само с безцветен такъв говорят за строга, здраво стъпила на земята жена, която няма време за глупости (поне в нейната глава маникюрът е нещо такова).

Нейната философия е, че няма значение какво иска тя, а какво може да ѝ даде животът и как точно да си го вземе. Такава жена не се плаши от работа, включително и тежък физически труд, харесва нещата да са по-прости, но кристално ясни. Намерила е пътя си и върви смело по него.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти