Феерия от дълги коси за пролет/лято 2015

Феерия от дълги коси за пролет/лято 2015
Снимка: Vera Wang, Dolce&Gabbana;, Chloe

Биляна Божилова

Вики Бекъм и Риана си пуснаха косите, следователно – забравете за късо подстриганите прически. Въпреки че последното е в кръга на шегата, всъщност е съвсем вярно. Предизвикателството за пролет/лято 2015 е да поддържаме здрава и блестяща дълга коса, която да оформяме в лесни, но разнообразни прически.

Както казват мъдрите баби - „коса расте“. Така че съветвам дамите, които съвсем скоро са подстригали косата си, да не изпадат в модни терзания. А тези, които харесват късата си прическа, трябва да останат верни на правилото, че „модерно е това, което ни отива“. Независимо от тенденциите.

Ето ги и тях:

• Конска опашка
• Небрежни плитки
• Аксесоари в косите
• Мокър ефект
• На път по средата
• Бохо вълни
• Филиран бретон
• Дълъг „боб“

Конска опашка

Коафьорското шоу започва с „конска опашка“ - една от най-лесните за оформяне прически, която демонстрира младежки дух и неподправен сексапил. През пролет/лято 2015 конските опашки са доста по-разнообразни, така че няма опасност да ви омръзнат, въпреки че са актуални за пореден моден сезон.

Небрежни плитки

Още един начин за оформяне на косата, който е възможен в безброй варианти. Плитките са модерни от няколко години, това с което се отличават през пролет/лято 2015, е тяхната небрежност. Разпилени между косите, свободно изплетени, с усещане за неповторима женственост.

Аксесоари в косите

Диадеми, цветя, ластици, шноли, фиби – може да завършвате прическата си, както ви харесва, без никакви опасения, че е демоде. Просто защото няма такава възможност. Косата се нуждае от аксесоари не по-малко от стайлинга.

Мокър ефект

Още една от най-предпочитаните прически за топлите месеци. Косата, стилизирана така, сякаш току-що излизате от водата, е много секси. Използвайте пяна, гел или вакса за коса. Избягвайте лака за коса, защото уврежда косъма.

На път по средата

Момичешката прическа, която отива на всички черти на лицето, винаги е на гребена на модната вълна. Този пролетно-летен сезон не прави изключение. Права, чуплива или къдрава,  разделете я на път по средата.

Бохо вълни

Бохемската мода отново е на върха, а тя върви с подходяща прическа. Разпилените бохо вълни са много по-актуални от идеално оформените къдрици. Фешън революция за свободолюбиви дами.

Филиран бретон

Забравете за гъстия бретон, който скрива челото. Заложете на филиран бретон, който стои по-естествено. Вариантът на една страна е особено актуален.

Дълъг „боб“

Най-популярната холивудска прическа, почти не излиза от мода. В унисон с тенденцията да пуснем косите си дълги, любимият „боб“ също е хит в удължен вариант. Много е модерно дължината на предните кичури да е до ключицата и с леко завиване на краищата.

Още тенденции: 

Пролет/Лято 2015: Жълто, карета и деним

Чантите на пролет/лято 2015: цветни, странни и разкошни

Модни морски мечти: райе в бяло и синьо

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти