Да поговорим за тайните на грима

Боряна Стефанова
Снимка: Личен архив

Боряна Стефанова, по-известна като Боби, е на 20 години, родена в Пловдив, но живее и учи в София. На потребителите на vbox7.com те я позната като bobismakeup, като в официалния си профил тя публикува видео уроци за грим.

За Боряна това е както хоби, така и вдъхновение. Нейната професия и голяма любов е гримът. Тя публикува клиповете си от около 4 години, като до момента има над 15 хиляди последователи.

Решихме да ѝ зададем няколко въпроса, за да разберем малко повече за нея.

Как реши да създаваш видеа, които да учат дамите как да изглеждат по-добре?
Реших да заснемам кратките си видео уроци спонтанно. Започнах отдавна – преди близо 4 години. Тогава имаше само още едно момиче, което правеше подобни клипове, и почти нямаше български влогъри, които да правят авторско съдържание. Направих два-три клипа и спрях, защото реших първо да премина курса за професионален гримьор. Сметнах, че така ще мога да предложа на дамите, които ме гледат, пълен набор професионални, а не аматьорски съвети за грим. След около половин година, през която карах курса, отново започнах да правя видеоклипове и така и до днес.

Според теб хората в България научиха ли се да вярват на онлайн влогърите и онлайн уроците или все още са скептични?
Мисля, че голяма част от хората могат да разпознаят кога гледат компетентен човек и кога не. Към мен специално има доста голямо доверие, поне аз така го усещам. Все пак при видео уроците, които аз правя, се вижда кога нещо не е направено добре. Колкото до това дали вярват на влогърите, не мога да бъда сигурна, аз също гледам влогъри – и български, и западни, и вярвам в това, което говорят, но хората трябва да помнят, че виждат максимум 10% от живота на тези хора. Никога не можеш да си сигурен дали нещата, които виждаш на екрана, са истина или не, но осланяйки се на вътрешното си чувство, можеш да разпознаеш кога един човек е искрен и кога не е.

А може ли да се печели от видео съдържание в интернет?
Може да се печели, разбира се. Но какви ще са сумите зависи изцяло от конкретното съдържание и ангажираността на публиката с него. С по-голямата публика и увеличаването на гледанията, харесванията и споделянията на съдържанието се увеличават и приходите от него. Много хора, обаче, си представят доста по-големи цифри от реалните.

Забавляваш ли се, докато правиш видеата?
Всички имаме добри и лоши дни. В повечето случаи много се забавлявам, но не мога да излъжа, казвайки, че винаги е много забавно. Понякога просто не е ден за снимане, а знаеш, че трябва да публикуваш видео. Правиш много грешки, не можеш да кажеш едно изречение като хората, повтаряш по 10 пъти и това естествено те изнервя до някаква степен. Важното е в крайна сметка това да не си личи във видеото. Моята цел е да зареждам положително публиката си, така че не си позволявам да изглеждам изнервена или в лошо настроение в клиповете.

Ти си добре изглеждащо момиче, можеш ли да опишеш как минава един ден от живота ти и какви са ежедневните грижи, които полагаш за себе си?
Всъщност не полагам чак толкова много грижи за себе си, колкото хората може би си представят. Единственото, което се старая да правя ежедневно, е да почиствам добре лицето си всяка вечер, особено когато съм носила грим през деня. 2-3 пъти в седмицата си правя различни маски за лице, общо взето каквито ми дойде отвътре и това е. Тъй като скоро боядисах косата си, сега ѝ обръщам малко повече внимание и използвам по-хубави продукти от преди, за да предпазя цвета. С ноктите си се занимавам сама и гледам да са винаги в добро състояние, така че всяка седмица ги оформям и лакирам. Като цяло е това. Не правя нищо по-интересно и по-различно от всички останали девойки.

Излизаш ли без грим или макияжът е неизменна част от ежедневието ти?
Зависи от много неща. Къде отивам, какво ще правя, имам ли желание изобщо да се гримирам. Когато бях по-малка не ходех дори до магазина в съседния блок без грим. За щастие пораснах, дори можете да ме засечете да притичвам до магазина по пижама smiley Когато излизам с приятели, обикновено се гримирам, просто се чувствам по-добре така. За сметка на това на работа и лекции рядко ходя гримирана.

Аз си почивам, гримирайки се, това е моята странна медитация. Мога да си направя един и същи грим за 30 минути и за 2 часа. Просто в единия случай го правя, защото трябва да бъда гримирана, а в другия – защото това ме отпуска и ми носи удоволствие.

Според някои хора поддържаната жена винаги изглежда по-добре, ти съгласна ли си с това?
Аз изобщо не съм човекът, който трябва да дава оценки кой изглежда добре и кой не. Аз съм на мнение, че всеки трябва да се чувства добре и да прави нещата, които го карат да се чувства добре. Всяка една жена на планетата е специална и малко странна по свой собствен начин, всички имаме различен вкус, различен стил. Визията, която аз имам за добре изглеждаща жена, вероятно е доста различна от визията на много други хора.

Освен това словосъчетанието "поддържана жена" се разбира различно от всеки един човек. За някои хора поддържана е жената, която се къпе редовно и си реше косата. За други поддържаната жена ходи на маникюр всяка седмица, на грим поне 2 пъти на седмицата, на фризьор 3 пъти, на солариум през ден, честичко посещава козметик, масажист и т.н.

Какво бихте посъветвали читателките на Edna.bg?
Да обичат себе си и да се научат да се чувстват добре в кожата си. Животът е прекалено кратък, за да го изживяваме в комплекси за външния си вид.

Ето и един полезен урок от Боби, а именно – как оптически да направим устните да изглеждат по-големи:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти