Новият цвят на 2015 година

Цветът "Марсала" ще бъде хитовата тенденция в модата, красотата, индустриалния и интериорния дизайн през 2015 година
Снимка: Getty/Gulliver

Цвят "Марсала", червеникаво-кафяво, вдъхновено от сицилианските вина със същото име, е цветът на 2015 г., съобщи Институтът по цветовете "Пантон", съобщава испанският в. "Ел Паис".

Леатрис Ейземан, изпълнителен директор на института, обясни, че това е унисекс цвят, който е "сърдечен, но стилен, универсално привлекателен и лесно може да навлезе в модата, красотата, индустриалния дизайн, мебелите и интериора".

Цветът "Марсала", който предлага безкрайни възможности за комбинации с други тонове, присъства в пролетно-летните колекции за 2015 г. на големите марки като Даниел Силвърстейн, Ерве Леже и Денис Басо.

Освен това цветът ще присъства в много аксесоари като чанти, обувки и шапки. Цветът на 2015 г. ще е много популярен и в света на продуктите за разкрасяване, където ще се използва главно при сенките за очи и лаковете.

Процесът на подбор на цвета на годината изисква грижливо изследване на света на красотата, модата, киното, технологиите и декорацията. В продължение на 15 години решението на "Пантон" оказва влияние върху развитието на продуктите и решенията за покупки в множество индустрии.

Цветът на 2014 г. беше сияйната орхидея, който съчетава розово-лилави тонове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти