Мода с грижа за бъдещето

Мода с грижа за бъдещето
Снимка: netinfo

В сряда вечерта (15.04) с ексклузивно шопинг събитие в H&M бул. Витоша 6 бе даден стартът на лимитираната колекция H&M Conscious Exclusive.

Алекс Раева и Мария Игнатова, Никол Станкулова, Александра Жекова, Мис България 2014 Симона Евгениева, Диана Любенова, Михаела Филева, Рейчъл Роу и Жана Бергендорф избраха модели от колекцията за специалния повод. Всички гости преминаха по зеления килим, а след шопинга се насладиха на изпълнението на певицата Рут Колева и музикалния сет на DJ Desy.

Роклите и ръчно изработените принтове са заложени в основата на новата колекция Conscious Exclusive за пролет 2015, като всеки един от тези дръзки и елегантни модели е направен от по-устойчиви материи.

В отделните артикули се усещат влияния от световната мода, придаващи им модерно звучене – от японските драперии до детайлите в африкански стил.

Новото този път са пайетите и мънистата от рециклирани материали, които правят колекцията по-устойчива от всякога. H&M Conscious Exclusive влиза днес, 16 април, в около 200 магазина на H&M в целия свят, включително и в България – в H&M на бул . Витоша 6.

Ще бъде налична и в новооткрития онлайн магазин на www.hm.com.

Освен да пазаруват от колекцията, гостите на събитието имаха възможност да разгледат отблизо устойчивите материи, които H&M използва в своите Conscious колекции, и да се запознаят със спецификата на затворения производствен цикъл на текстилните материи.

В специалната интерактивна Conscious зона гостите се информираха и за целогодишната инициатива на марката за събиране и рециклиране на стари дрехи.

През изминалата година глобално в магазините на H&M са събрани над 7 600 тона ненужни стари дрехи, което се равнява на повече от 38 милиона тениски. За 2014 година страната ни се нарежда на 4 място в света по събрани количества дрехи за рециклиране.
H&M Conscious Exclusive е резултат от действията на компанията в посока устойчиво развитие на модната индустрия.

Колекцията е създадена изцяло от дизайнерския екип на H&M и за изработката ѝ са използвани материи като органичен памук, органичен лен и коноп, органична коприна, рециклиран полиестер и рециклирана пластмаса, както и иновативни материи, произведени от растителните влакна на сертифициран евкалипт и бамбук.

Повече за Conscious ангажиментите на H&M и постигнатите резултати за 2014 година можете да откриете на sustainability.hm.com.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти