Летни ботуши – шик по италиански

Летни ботуши – шик по италиански
Снимка: Emilio Pucci, Givenchy, Haider Ackermann

Биляна Божилова

Летните ботуши вече не са обикновен моден тренд, а неизменна част от обувките за летния сезон. Изкусителните италианки обожават да комбинират ефирни рокли, мини поли и къси панталонки с ботуши и с времето превърнаха тенденцията в масова.

От няколко горещи сезона насам, винаги има по някой нов актуален модел летни ботуши, който да впечатлява с оригиналност. Лято 2014 не прави изключение. Сега границите между ботуши, боти, сандали и обувки са тотално размити, но резултатите са забележителни.

Топ 4 комбинации с летни ботуши, на които си заслужава да залагате през лято 2014:

• Вталена мини рокля с отворени боти с връзки
• Къси панталонки със затворени ботуши на дупки
• Ефирна мини рокля с летни ботуши на висок ток
• Разкроена къса пола със сандали, тип ботуши

Кои са най-актуалните модели летни ботуши и как да изберем най-подходящия чифт?

Отворени боти с връзки

Изключително секси модел, който стои много добре на дълги и изящни крака. Ако не ги притежавате, по-добре заложете на друг вариант. Подходящи са, както за специални поводи, така и за всеки ден, в който изпитвате копнеж да бъдете неотразими.

Затворени ботуши на дупки

Различават се от зимните ботуши само по дупките. Носят се не от носталгия по зимата или просто защото са модерни, а и заради ефектния начин, по който участват в цялостния стайлинг. Моделите в пастелни тонове стоят много добре на загорели крака.

Летни ботуши на висок ток

Елегантните извивки на фигурата се подчертават по същия начин, по който се прикриват недостатъците ѝ – с високи токчета. Макар че не са сред най-удобните, летните боти и ботуши на висок ток си заслужават. Особено когато искате да демонстрирате женственост и сексапил.

Сандали тип ботуши

Това са сандали, които са отворени само в долната си част и нагоре продължават като боти или ботуши. По-затворени са от гладиаторските, които са предимно от каишки. Идеално лятно предложение, защото позволяват на стъпалото да диша, а същевременно са много ефектен ботуш в горната си част.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти