Лятна маска за лице против петна

Лятна маска за лице против петна
Снимка: Thinkstock

През лятото лицето, както добре знаете, има нужда от по-специални грижи. Кожата трябва да е добре хидратирана, подхранена и предпазена от слънчевите лъчи.

Препоръчваме ви една лесна домашна маска, която служи за изравняване на тена след почивка на море или при поява на по-тъмни петна.

Нужни продукти:
½ домат
½ малък лимон
1 ч.л. мед

Изстискайте сока от домата, като го претриете през цедка. По същият начин направете и с лимона. Към прясно изстисканите сокове, добавете меда и бъркайте до получаване на гъст сироп.

Намажете с получената смес лицето и шията и оставете да действа 15 мин. Изплакнете обилно с вода. За най-добри резултати правете маската 2 пъти в седмицата.

Ползи
Доматите са богати на витамини А, В и С, съдържат различни минерали и микроелементи, лимонена и ябълкова киселина, ликопен. Приложени върху кожата имат антиоксидантни свойства, избелват и освежават вида на кожата, прилагат се и като слъвцезащита.

Лимоненият сок ще се отрази изключително благприятно на кожата ви, особено ако тя е по-мазна. Лимонът е богат на витамин С и киселини, които ще почистят кожата и ще затворят разширените пори. Лимонът има и избелващи свойства.

В меда се съдържат естествени антиоксиданти, антигъбични и антимикробни съставки, които защитават кожата от околната среда и лекуват ранички, обриви и инфекции.

Този продукт има овлажняващи свойства и може да хидратира дори и най-сухата кожа. Естествените антиоксиданти в меда се борят със свободните радикали в околната среда и помагат на кожата да изглежда по-млада и свежа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти