Кремът – безупречна защита за кожата

Кремът – безупречна защита за кожата
Снимка: Thinkstock

Кожата има нужда от ежедневна защита, за да остане млада, красива, чиста и без петънца колкото се може по-дълго.

Независимо от сезона, трябва да подбирате подходящи продукти за вашия тип кожа и да ги прилагате редовно.

През зимата обаче кожата има нужда от различни неща, отколкото през лятото. В топлите летни дни епидермисът е подложен на редица неблагоприятни въздействия.

Жегата, прахта, ултравиолетовите лъчи на слънцето – всичко това влияе зле на кожата, като я раздразва и предизвиква преждевременно стареене.

През лятото е необходимо да се отдели особено внимание на дневните кремове.

Те трябва да защитават кожата от ултравиолетовите лъчи, да съдържат слънцезащитни филтри, да са по-силни, отколкото ползвате през зимата (тоест, средно 10-20).

За съжаление малко жени съзнателно не купуват слънцезащитни кремове, като предполагат, че те препятстват загара. Това не е точно така.

Слънчев загар се изгражда постепенно, а не с прекалено излагане на слънце, което ще изгори кожата и като цяло е изключително вредно.

Слънцезащитният фактор осигурява равномерен и по-устойчив тен, като намалява вредите за епидермиса. 

Както и през зимата, летният дневен крем обезателно трябва да предпазва вашата кожа от въздействието на свободните радикали, които окисляват клетките на кожата и предизвикат тяхната смърт.

Тази функция изпълняват витамините Е, С, В, А, които влизат в състава на много козметични препарати.

Текстурата на кремовете е длъжна да бъде лека, за да могат добре да попиват в кожата и не да не оставят мазен слой, тъй като в горещите летни дни това ще затруднява изпарението на влагата, като застава своеобразен "парников" ефект, и кожата се прегрява.

Точно тези подхранващи кремове, които са предпазили кожата ни през зимата от студа и вятъра, трябва да бъдат заменени с нежна емулсия

Това се отнася и за нощната грижа.

И един съвет – необходимото за кожата силно зимно подхранване, през лятото трябва да се замени с усилена защита и овлажняване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти