Красиви и свежи въпреки алергиите

Красиви и свежи въпреки алергиите
Снимка: Thinkstock

Пролетта е сезонът на пробуждането на природата, активирането на птичките, пчеличките и цялата флора и фауна, което обаче води и до бърз старт на алергиите.

Дамите, страдащи от някоя от най-разнообразните пролетни алергии, знаят колко е досадно да са със зачервен нос, подпухнали очи и няколко кърпички постоянно в ръка.

От Bellasugar.com споделят няколко хитринки как да "спасим" добрия си външен вид, когато страдаме от алергия.

Като начало може за известно време да преустановите ползването на лак за коса и други подобни аеролози. Много е вероятно те да влошат алергията ви.

Студените компреси помагат за успокояване на подпухналите очи. Сутрин измийте лицето със студена вода, което е един изключително полезен навик, така че ако още не сте го усвоили, е крайно време wink

След това нанесете коректор или фон дьо тен, по-тъмен молив или сенки за очи и спирала. Ако гримирате очите в по-тъмни тонове ще скриете визуално подутините.

И един съвет – носете си коректор и спирала в дамската чанта, за да поправите пораженията, ако имате пристъп на кихавици и сълзене на очи. Спиралата за мигли е препоръчително да е водоустойчива, за да не се разтича.

От друга страна, редовното издухване и бърсане на носа води до неприятно зачервяване и разраняване.

Можете да се справите с него, като ползвате редовно овлажняващи масла и кремове. Колкото по-натурални и без излишни ароматизатори са тези продукти, толкова по-добре.

Маслата от бадем и арган са добра алтернатива за хидратиране, омекотяване и успокояване на кожата, проблемът е, че ще направят носа ви лъскав.

Това може да се избегне отново с коректор (който вече си носите в чантата), за предпочитане течен.

Съвети как да се справим със самата алергия можете да видите ТУК, а кои са най-странните алергии – ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти