Храна за красота

Храна за красота
Снимка: Thinsktock

Красотата не е само природна даденост и не се крие в лъскавите бурканчета козметика, които се продават в магазините.

Красотата основно идва отвътре! Когато се чувствате добре, то си личи, цялото лице сякаш сияе, самата аура на човека се променя.

Храната дава голямо отражение върху красотата. Със сигурност сте чували израза "човек е това, което яде". Няма нужда да го приемаме буквално, но е добре да се замислим върху това твърдение.

Колкото по-малко захар и сол консумирате, толкова това е по-добре за кожата ви. Същото важи и за плодовете и зеленчуците – те трябва да присъстват в суров вид ежедневно в менюто ви.

Ограничете пърженото и сладкишите, а за цигарите забравете. Те са най-големият враг на здравето, красотата и дългия живот.

Ще ви предложим една хитринка за подобряване състоянието на кожата с естествени продукти

Направете си и покълнало жито! Това е истински склад за витамини.

За целта измийте половин чаша жито, сложете в съд, покрийте с марля или бинт и добре намокрете с вода. Поставете съда на топло и светло място.

Проверявайте, за да не се запари. След около ден ще се появят малки израстъчета, с дължина 2-3 мм. Трябва отново да ги измиете и след това са готови за употреба в храната.

Покълналото жито като отделно ястие е доста безвкусно, за това го добавете към салата или друга храна.

Друго, което е полезно за кожата и вкусно за хапване, е да смесите 3 супени лъжици овесени ядки (най-добре фини) с три супени 3 студено мляко или вода. Оставете няколко часа, а още по-добре за цяла нощ. Можете да добавите всякакви плодове.

Можете да закусвате с тази каша, тя ще ви държи сито до обяд, а и не пречи на диетата. След 1-2 седмици ще кожата на лицето ви ще се изчисти и тенът ви ще се подобри. 

Пийте колкото се може по-често прясно изцедени плодови соковеТе са вкусни, диетични и полезни както за кожата и лицето, така и за целия организъм. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти