Ако страдате от акне

Ако страдате от акне
Снимка: Thinkstock

Дамите с кожа, склонна към акне, знаят какъв кошмар е пъпките и черните точки да не си тръгнат заедно с пубертета. Истината е, че много жени страдат от проблемна кожа и търсят всевъзможни лекове за нея.

Нека ви дадем няколко насоки какво никога не трябва да си позволявате да правите, ако имате акне.  

Никога не заспивайте с грим
Това е може би най-често допусканата грешка. Умората след дълъг ден или нощно парти искате само да си легнете и да заспите. Красотата и здравето обаче изискват своето. Задължително почистете добре кожата си преди сън и като цяло сваляйте грима веднага щом се приберете у дома. Дайте шанс на кожата да диша и не запушвайте порите излишно. Те се запушват не само от грима, но и от потта, мръсотията и собственото производство на себум

Използвайте подходяща козметика
Особено важно е да четете етикета. Това се отнася както до избора на крем, така и при избор на декоративна козметика. Ключовите думички които трябва да търсите върху избрания продукт са: некомедонен (което означава, че няма да запуши порите) и без допълнителни мазнини.

Внимавайте с декоративната козметика
Добре е да търсите декоративна козметика с минерална основа. Подобни продукти често са разработени и без аромати, парабени, консерванти, изкуствени оцветители и др. химични съставки, които могат да предизвикат дразнене на кожата.

Повечето ВВ кремове са такива. Тези продукти имат още едно предимство – успешно прикриват пъпките, ако вече ги имате.

Коректорът – нож с две остриета

От една страна той прикрива дефектите на кожата, причинени от акнето, а и намалява зачервяванията. От друга, може да запуши порите и причини появата на нови пъпки. Ако сте твърдо решени да използвате подобен продукт, то съобразете го специално да е за мазна и склонна към акне кожа.

Пудрата
Отново трябва да се ползва с внимание. Нанасяйте умерени количества и я сваляйте от лицето си с подходящ продукт. Никога не нанасяйте пудра на вече омазнена кожа, тоест ползвайте този продукт, когато кожата ви е почистена и подготвена за гримиране.

Хидратирайте
Това се повтаря постоянно навсякъде, но е наистина важно. Кожата трябва да бъде добре подхранена с подходящи за нейния вид продукти и никога не трябва да бъде суха. А ако си мислите, че щом кожата ви е мазна, значи няма нужда от хидратация, то се бъркате сериозно. Има специални почистващи и подхранващи продукти за мазна кожа, намерете правилните за вас и ги използвайте.

Именно добрата хидратация поддържа кожата еластична и забавя появата на по-дълбоки бръчки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти