Как да избегнем неравномерния тен

Как да избегнем неравномерния тен
Снимка: Thinkstock

През летния сезон по-лошо от слънчевото изгаряне е само хващането на неравномерен тен.

Носът и челото са зачервени и скоро ще се обелят, рамената също, а като свалите потника си, виждате ясния му бял отпечатък върху тялото.

За да се справим с неравномерния тен, трябва да вземем няколко неща под внимание.

Като начало най-сигурният начин е превенцията. Лосионите за слънце не се ползват само на плажа, а ежедневно, дори и в градска среда.

Слънцето е силно и безпощадно, затова преди да излезете навън през деня нанасяйте подходящ крем с защитен фактор на лицето, ръцете и всички открити части на тялото.

Лицето особено има нужда от грижа, тъй като кожата там е нежна, склонна към изсъхване и поява на петна.

Подходящата слънцезащитна грижа ще предпази кожата от дехидратация, поява на пигментни петна и преждевременно състаряване.

И не си мислете, че като ползвате слънцезащитен лосион няма да хванете тен. Просто това ще стане постепенно и равномерно.

Обезкосмяването през лятото може също да се окаже проблем. През лятото лазерната и фото епилация не са препоръчителни, поради силните слънчеви лъчи и опасността от поява на пигменти петна.

За кола маска пък трябва да се чака прекалено дълго, което късите поли и потниците не позволяват. Остават вариантите за епилатор и бръснач.

Задължително преди да ползвате самобръсначка, хидратирайте добре кожата, тя не трябва да е суха, за да се избегнат възпаления и подувания.

Действайте внимателно, за да не се порежете, което може да е крайно неприятно, а и ще остане бяло петно на мястото на раничката след излагане на слънце.

Що се отнася до епилатора, преди да започнете работа с него, постарайте се кожата да не е влажна. Най-добър помощник за това е талкът за тяло. Продава се във всяка аптека, а бебешката пудра също върши добра работа.

След обезкосмяване, без значение с какъв метод е извършено, кожата е особено нежна и чувствителна, затова задължително я намажете с подходящ слънцезащитен лосион преди да се покажете навън.

Тъй като повечето продукти за защита от слънцето са по-тежки и мазни, задължително почиствайте кожата си вечер преди лягане. Така ще избегнете запушването на пори, а от там поява на пъпки и черни точки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти