Един продукт в помощ на цялото тяло

Един продукт в помощ на цялото тяло
Снимка: Thinkstock

За мароканското течно злато, както още е известно аргановото масло, сме ви писали с подробности и преди (припомнете си ТУК и ТУК).

В последно време на козметичния пазар се предлагат все повече продукти, в чието съдържание е включен и аргана. Сега обаче ще ви разкажем как можете да прилагате натурално арганово масло за поддържане красотата и здравето на цялото тяло.

Суха кожа и възпалена кожа
Аргановото масло е чудесен овлажнител за лице и тяло. То е идеалната грижа, ако имате проблеми с изпръхнала, белеща се, дехидратирана кожа. Може да се използва и при екзема. Аргановото масло съдържа витамин Е, който лекува кожата и успокоява раздразненията. 

Най-добре е да го нанасяте върху влажна кожа, за да попие качествено и да не оставя мазен филм.

Грижа за косата
Аргановото масло е отличен балсам за коса, като освен, че подхранва косъма, може да се използва и при различни проблеми на косата. Подходящо е при цъфтящи връхчета, хвърчащи крайчета, заплетени къдрици. Можете да го използвате още за оформяне на косата, като маска за коса, или като балсам без отмиване.

Против бръчки
Аргановото масло изглажда дребните бръчки около очите и прави кожата мека и еластична. Това масло е добър (и по-изгоден) заместител на всякакви кремове и серуми против стареене.

За ръце и крака
Аргановото масло е идеално за масаж на ръцете, лечение на възпалени кожички и за укрепване на чупливи нокти. Също така с него можете да мажете и краката си, особено ако имате напукани и загрубели петички.

Третиране на стрии
Стриите са често срещан проблем в напреднала бременност и след раждане, те също могат да се появят при наддаване на тегло или рязко отслабване. Най-добрият начин да се отървем от тях, е просто да не допускаме да се появят. Аргановото масло е чудесна превенция против стрии,със своите овлажняващи кожата свойства.

Грижа за устните
Устните се нуждаят от специална грижа, която аргановото масло може да им осигури. То е естествен овлажнител и дори капка от него, нанесена върху тях ги запазва меки и сочни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти