Бързи и лесни козметични процедури

Бързи и лесни козметични процедури
Снимка: Thinkstock

Ежедневието ни е толкова забързано, че все не ни остава достатъчно време да се поглезим и да се погрижим за себе си. Но винаги можем да се възползваме максимално от обедната почивка, за да се разкрасим. Вижте как.

Да оформите веждите си е една сякаш бърза процедура. Ако отделите 20 минути от почивката си, ще успеете да придобиете по-сияен поглед. Всичко, от което се нуждаете, е огледало и пинцети. Ако имате собствен санитарен възел или уютен кът в офиса, можете да постигнете тази проста, но ефективна процедура за красота в обедната почивка.

Дълбоко хидратиращата сесия през обедната почивка ще се отрази ефектно на кожата ви и ще се почувствате ревитализирана. Нанесете любимия си успокояващ лосион и ще се почувствате освежени. Ако имате за фон и успокояваща музика, ефектът на релаксация е гарантиран и следобедът ви ще бъде много по-поносим, дори в тези горещини.

Ако имате изстудени резени краставици, може да приложите за 10-15 минути тази процедура за успокоение на очите и съзнанието. Филтри изстуден зелен чай  или памучна кърпа, напоена в чая, ще ви свърши същата работа. Ще сте заредени за работа през следобедните часове. 

Имате час за маникюрист след работа? Тогава може да се погрижете за ноктите си в обедната почивка. Нужен ви е един лимон, който да срежете на две. Поставете пръстите ви в сърцевината на киселия плод за около две минути. След това ноктите ви ще изглеждат по-бели и ще може по-лесно да се почистят от кожички и остатъци от лак.  

Ако имате няколко останали ягоди от обяда си, използвайте ги да избелите зъбите си с тях. Намачайте ароматните плодове и разтрийте с пастата около зъбите и венците. След 10 минути, изплакнете. Ето че се сдобихте с блестяща усмивка.

Искате да се погрижете за мекотата на устните си? Едно една практична идея. Разтъркайте устните с кристалчета захар за около десет минути. Устните ви ще станат по-меки и ще добият естествен розов нюанс. Ако имате повече време и продукти, може да използвате мед и зехтин за хидратиране и обновяване на устните ви.

През обедната почивка може да се поглезете и с успокояващ масаж. Тридесет минутен масаж ще помогне за облекчаване на стреса. Това не е точно разкрасителна процедура, но премахванто на умората чрез масаж ще се отрази на цялостната ви визия.

Обедната почивка не е време единствено за похапване, но може да се дообогати и с полезни разкрасителни процедури. А те са така нужни на нас, жените. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти