Тайна за красота от Френска Полинезия

Тайна за красота от Френска Полинезия
Снимка: Thinkstock

Какво ли не биха дали жените да имат колкото се може по-гъста, силна, красива и блестяща коса!

Козметичният пазар се надпреварва да предлага какви ли не продукти, които обещават феноменални резултати. До голяма степен обаче добре изпитаните през годините масла се оказват най-добрите решения за поддържане на добрия вид на косите.

Днес ще ви запознаем с поредното натурално чудо, дар от природата. Става дума за маслото Моной де Таити. То е резултат от екстракцията, или изкуството за извличане на активни и ароматни компоненти, от леко накиснати цветя в чисто кокосово масло.

Тази техника на приготвяне съществува от почти 2000 години.

И до сега процесът на производство на Моной де Таити във Френска Полинезия си остава традиционен. Натуралният добив на производство гарантира запазването на всички свойства на маслото. 

Само младите неразцъфнали цветчета на Gardenia Taitensis, събирани ръчно по специфичен начин се поставят в рафинираното, веднъж пресовано масло в продължение на 24 часа след събирането им.

От април 1992 г. процесът на производство на Моной е подчинен на особени условия, които се запазват и досега – кокосовото масло трябва да бъде извлечено от узрели кокосови орехи, събрани от дърветата, растящи само на уникални минерални почви на кораловите острови във Френска Полинезия.

Минимум по десет цветчета се поставят във всеки литър рафинирано масло, не по-късно от ден след откъсването им.

Козметично приложение на Моной де Таити
Маслото от Моной има възстановяващо и защитно действие срещу неблагоприятните въздействия на слънцето, вятъра и морската сол. Може да се използва ежедневно за предпазване и хидратиране на кожата. Цветчетата от Тиара притежават успокояващо и почистващо свойство, кокосовото масло омекотява кожата. 

Научно е доказано и изключителното му възстановяващо въздействие върху изтощената и увредена коса.

Маслото от Моной де Таити традиционно се използва в разкрасяващите ритуали и приготвянето на много козметични средства. Мекотата и защитните му свойства са подходящи за детска козметика. Роденото под слънцето на тихоокеанските острови, Моной е култов продукт за сърфисти, защото естествено се грижи за кожата в екстремните условия, като овлажнява и защитава горните слоеве на епидермиса.

Маслото от Моной е превъзходен хидратант, подходящ за всеки тип кожа (освен много мазната). Напълно поносим от кожата, даже хиперчувствителната. Маслото може да се използва, както през деня, така и вечер, като го нанесете на лицето и в областта около очите, на всички сухи участъци (ръце, лакти, устни, колене, пети). 

Маслото е в състояние да овлажни сухата кожа на тялото. Може обилно да се намажат с него ръцете и да останат така за цяла нощ, като се сложат памучни ръкавици. Моной бързо попива в кожата, като не оставя мазни следи по повърхността.

Грижа за косата
Моной възстановява и хидратира увредената коса, като ѝ придава естествен блясък. Може да използвате маслото като  маска-балсам преди измиване на косата. 

Вземете малко количество топло масло и масажирайте кожата,  като се насладите и на лекия флорален аромат. После увийте косата. След 30 минути измийте косата с шампоан и ще получите здрава коса с натурален блясък.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти