Как да запазим прическата си, докато спим

Как да запазим прическата си, докато спим
Снимка: iStock/Getty Images

Пълноценният сън е важен за всяка Edna жена, която държи на красотата си и иска да изглежда добре отпочинала и тонизирана.

Но често пъти, събуждайки се сутрин, свежестта в лицето е факт, но за прическата ни това не е така. Въртели сме се в съня си, разрошили сме косата си, тя се е сплескала, омазнила и изгубила формата си.

Следва „коафьорска война“ с оръжия като преса, сешоар и маша, които обаче така и не успяват винаги да коригират нанесените щети по косата, а утрото невинаги стига да измием и подсушим добре косата, особено ако времето навън е студено или влажно.

Разбира се, ние имаме решение за този проблем и ще ви дадем няколко ценни съвета, с които няма да бъдете само Спящата красавица, но и събудилата се такава.

Правило номер едно, което дори и бабите ви биха казали, е никога, ама никога, да не лягате с мокра коса. Ако го направим тя ще се сплеска и ще остане в неприятна форма, която няма да можете да фиксирате напълно до следващото измиване.

Спете на копринена възглавница. Допирът на изкуствените материи до косъма допълнително го омазняват. Също така, неподходящият текстил в леглото спарва главата и това неминуемо влияе и върху прическата.

Ако косата ви е дълга и подходяща за опашка, лягайте си като преди това я връзвате с ластик. Спането с вързана коса значително и осезаемо предпазва прическата до сутринта. Разбира се, избягвайте да стягате ластика прекалено, а опашката позиционирайте върху част от скалпа, където няма да имате дискомфорт по време на съня.

Снимка: iStock/Getty Images

Сухият шампоан е най-добрият ни приятел, а пудрата за коса – най-добра приятелка. Вече множество марки предлагат богат асортимент от сухи шампоани за различни типове коса. Когато се събудите от сън и усетите, че прическата ви има нужда от свежест и обем, пръснете от флакона в корените на косата и разтрийте с върха на пръстите. Удивително е, но този нов акцент в козметиката наистина може да се окаже спасителен, когато нямаме време за измиване с вода и сушене след това.

Пудрата за коса пък е чудесен вариант, който можете да приложите още преди да си легнете. Така на сутринта ще се събудите с впечатляващ обем в корените, който ще се запази през целия ден. С нея обаче трябва да сте внимателни, защото и малкото предозиране, може така да сплъсти косата ви, че да не можете да я разрешете след това. Пудрата нанасяте с леки потупвания върху кутийката, в която се намира – само в корените на косата.

И тъй като ние искаме вашите прически сутрин да бъдат прекрасни с минимум усилия, ви предлагаме един оптимален вариант, който ще гарантира идеална форма на косата още със събуждането.

Снимка: iStock/Getty Images

Той е следният: Преди лягане вечер сресвате добре косата и нанасяте съвсем малко количество пудра за коса, след това връзвате на опашка с ластик и лягате върху чиста калъфка. На сутринта пускате опашката и сресвате внимателно само краищата, а корените повдигате с върха на пръстите.

Красивата жена има красива прическа. И знае как за малко време сутрин да изглежда зашеметяващо добре.

Споделете с нас по какъв начин предпазвате вие своята коса по време на сън?

Прочети още: Заблудите в грижата за косата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти