Добре изглеждащата коса е въпрос на навик

Добре изглеждащата коса е въпрос на навик
Снимка: iStock/Getty Images

Не знам на вас дали ви се случва, но аз лично много често не знам какво да правя точно с косата си.

Имам задължителната права преса, плюс една за букли бонус, цял куп фиби, шноли и ластици и въпреки това почти всеки ден преценявам, че няма да ми стигне времето да правя нещо по-специално с косата си.

Затова или я нося свободно пусната (когато е достатъчно бухнала и красива) или я вдигам на висока конска опашка (когато ѝ предстои да бъде измита).

Истината обаче е, че има изобилие от бързи за правене прически, нужно е само да се изгради навик.

В момента, в които си наложите, че ще отделяте по пет минути на ден за косата си, ще видите как ще се промени отношението ви към нея, а и самото разбиране за сложността на правенето на прически.

Снимка: iStock/Getty Images

С практиката идва и съвършенството или казано иначе – като два пъти отделите по 15 минути и излишни нерви, за да си вдигнете косата в кок, на третия вече ще го правите за най-много пет минути. Казвам го от личен опит smiley

Винаги съм мислила, че кокът е сложна прическа, докато не тествах да си го направя сама. Оказа се истински лесно. За да не съм голословна, мога да ви насоча да кликнете ТУК и да видите как се правят четири различни кока за по пет минути всеки.

Плитките са другият вариант на разнообразна, красива и най-важното практична и бърза за направа прическа.

Освен рибената кост има толкова други видове как да сплетете косата си. Нужно е само малко въображение или някой да ви покаже как става, за да се вдъхновите и да експериментирате.

Една от любимите ни влогърки с официален канал във Vbox7 Зори, дава страхотна техника за лесна прическа с плитки. Най-хубавото е, че е удачна за всякакви поводи – от ходене на работа, през официално събитие до срещи с приятели. Вижте видеото:

Има най-различни неща, които да правите с косата си, без това да ви отнема кой знае колко време. Пресата за коса или за къдрици не е всичко (а тази за „вафли“ можете просто да я изхвърлите, отдавна не е актуална). Всичко зависи от собственото ви желание.

Да не забравяме и най-важното – за да изглежда добре косата, грижете се за нея. Подходяща маска през няколко дена, подстригване на връхчетата през един-два месеца, по-малко топлинна обработка.

И един личен съвет за финал, който може и да не приемете, но все пак – от време на време си правете прическа при фризьор. Това не е нещо излишно, нито пък е кой знае какъв лукс, но дава усещане, че сте направили нещо за себе си, повдига леко самочувствието, а няма нищо по-хубаво и привличащо погледа от уверена в себе си жена.

Ако вие сами не се чувствате красиви, няма как другите да ви виждат като такива smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти