Парфюми за прелъстяване

Парфюми за прелъстяване
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Парфюмът не е обикновен козметичен продукт. С аромати се предават послания, изразяват настроения, привлича внимание и още много социални действия. Флиртът е игра, в която парфюмът е верен помощник.

Съветвам ви да инвестирате в няколко аромата и да ги използвате по предназначение. С едни ще излъчвате бизнес самоувереност. С други ще демонстрирате елегантност и финес. Трети ще ви направят съблазнители от класа. От последните купете няколко.

Кои парфюми умеят да прелъстяват най-добре и как да ги превърнете в оръжия за прелъстяване:

Повече от всеки друг Карл Лагерфелд е превърнал модата си в отношение, в институция. Двата му нови аромата носят неговия специален стил, но в същото време са изтънчено елегантни и класически, по дързък и модерен начин. В тон с този стил е създаден елегантният зелен-флорален аромат Karl EDP For Women. Връхните нотки на свеж лимон и кадифена праскова избухват преди да преминат в цъфтящи букети от роза, магнолия и плумерия.

Ароматът подхожда модерно към традиционната парфюмерия с добавянето на мускус и силен, тъмен амбър, примесен с дървесни нотки, за базата. За Karl EDT For Men, парфюмеристът Жан-Кристоф Хер се вдъхновява от ароматната папрат. Непреходен и в същото време ултрамодерен, ароматът съдържа лавандула и мандарина, облагородени от хрупкава ябълка и листа виолетка. Съблазнителен и чувствен, ароматът носи в основата си дървесни нотки – сандалово дърво и амброва смес, които му придават енергичен и елегантен характер.

Перфектно олицетворение на женствеността, Classique отпразнува съблазняването с екстремна чувственост. Между невинността и страстното удоволствие, желанието и ексклузивната наслада… парфюм на контрастите, който тотално обръква сетивата. Събуждане на сетивата, роза – заедно със звезден анасон, джинджифил и портокалов цвят – водят в сценария като разпръскват радост и нежност. Закачлива свежест, игрива чувственост. Някъде между коприната и сатена, ванилията разстила елегантни пудрени нотки върху плътното амброво дърво. Дръзка и изключително желана, розата, ароматна като безкрайно обещание за чисто удоволствие. 

С намек за елегантността на cuoio romano - благородна обработена кожа, Fan di Fendi Leather Essence събира най-изтънчените съставки, за да предложи нова чувствена съблазън. В самото начало, есенцията от елеми дава елегантен подправъчен характер на аромат, който така или иначе се отличава. Искрящата мандарина от Сицилия напомня за свежа италианска градина и прави аромата вибриращ и жив. В сърцето на този луксозен аромат се крие пищен акорд кожа, който освобождава изтънчен сексапил, докато омагьосващият тамян излезе на преден план, подчертавайки експлозията от чувственост – като релефна кожа, с перлен блясък. Деликатно обгърнатата роза дамасцена разкрива абсолютната си женственост и придава мекота на аромата. В основата, акорд ванилия се смесва с абсолют зърна тонка от Венецуела, за да се получи пристрастяващ ориенталски аромат, допълнен от мускус. 

Мъжът Fendi Assoluto е силен и мъжествен, с осезаемо присъствие. Обещаващ наситена среща очи в очи, пълно потапяне във вселената му, специален и интимен момент на споделяне - неустоима италианска съблазън. Като комбинация от изтънчени желания, подправъчните аромати на кардамон от Гватемала и розов пипер от о-в Реюнион са топли и ненатрапчиви. Магнетичното дървесно-ароматично сърце се запалва, силно и страстно. Съюзът между сладострастния акорд ветивер и индонезийско пачули се променя от градинския чай. Пристрастяването идва от дълбоката и мъжествена, наситена и омагьосваща база от опопонакс, абсолют от зърна тонка от Венецуела и абсолют от лавдан.

Hypnotic Poison Eau de Parfum е изключително естествен, като черпи силата си от цветните абсолю. Животинският чар на самбак жасмин абсолю е смесен с портокалов цвят абсолю, за да разгърне след това успокояващата и сладка тонка бийн. Нотките на женско биле, символ на съблазънта на Hypnotic Poison, са още по-дръзки. Те създават възхитителен апетитен аромат, съпроводени от ванилия, моментално отличителна нотка. Dior Addict Eau Fraîche е лек и блестящ цветен аромат. Бергамот от Калабрия, фрезия и момина сълза за жизнерадостен коктейл върху основа от бял мускус. Dior Addict EDT е свеж и изтънчен цветно-плодово-дървесен аромат. Сицилианска мандарина съчетана със самбак жасмин и тунизийско нероли, в основните нотки есенция от санталово дърво и ванилия.

Напомнящ на плаж, окъпан от лъчите на слънцето, екзотичният аромат притежава мека сърцевина от златен амбър, който произлиза от лятото. Сърцевината на сияйния аромат на амбър излъчва мека чувственост. Кадифеността на кокосовото мляко, сандаловото дърво и ванилията се развиват с неподражаема мекота. Екзотичната комбинация между ветивер и смирна задълбочават сексуалността на неговата прегръдка. Кадифено мекият амбър, със своята топлота и мистериозен аромат, сияе в центъра, излъчвайки лишения от задръжки дух на лятната жега. Жизнеността на пикантни елементи насища аромата със слънчева лекота. Сочна мандарина, сицилиански бергамот и лимон са съчетани с парченца портокал, за да напълнят устата ви със слюнка. Омайваща комбинация от млечни цветя подчертава кремообразността на амбъра. Тучното цвете тиара и екзотичният жасмин са комбинирани с цветчета от магнолия, за да поглезят сетивата. Пъпки на портокалови цветчета добавят  намек за слънчева светлина, докато свежа лавандула придава дъх на мекота.

Както по отношение на цвета, така и по отношение на аромата, Parlez-moi d’Amour превъплъщава същността на истинския романс. Парфюмната вода улавя уникалната закачлива мекота, която възпява всеки елемент от любовната история. Отдайте се на розовия аромат на флирта и комбинацията от връхни нотки на малина и мандарина, в добавка с характерните за Galliano нюанси на боровинка за подсилване на ефекта. Сърцевинните нотки – както сърцето на момичето Galliano – остават верни и постоянни на жасмин, турска роза и неочакван нюанс на лавандула. Накрая, основните нотки, които се грижат за трайното усещане на дървесни нотки са ветивер, пачули и изкусителна ванилия.

Joy Forever е завладяващ нов флорален парфюм, съдържащ ключовите оригинални съставки на Joy – майска роза и жасмин – Patounade (Патунада) или тайната смес от нотки на Jean Patou, но с модерен привкус. Идеален за деня и за вечерта, аромат, който те кара да се чувстваш добре, Joy Forever излъчва стил и е абсолютният "must-have" на жената от 21-ви век. В базата има кедър, сандалово дърво, бял мускус и амбър, докато в същото време модерният привкус е обогатен от сърдечни нотки жасмин, роза, ирис, невен, портокалов цвят и праскова. Непреходният му дух достига пик с бергамот, мандарина и галбанум, докато миналото се съчетава с настоящето, за да предопределят бъдещето.

Lierac Eau Sensorielle 3 Fleurs е изключително чувствен аромат, който хармонично комбинира гардения, камелия и жасмин и е обогатен с кехлибар, ванилия, дървесни нотки, османтус и ветивер. Обогатена с растителен глицерин и изглаждащи съставки, Eau Sensorielle хидратира кожата в продължение на 24 часа от нанасянето и обвива тялото във воал от чувственост. Lierac Sensorielle Eau Fraiche Tonifiante 3 Fleurs D'Argumes е тоалетна парфюмна вода, с интензивно хидратиращо и тонизиращо действие с изискан свеж аромат. Формулирана с екстракти от цветчета на 3 цитрусови дървета, специално подбрани поради техните енергизиращи, тонизиращи и ароматизиращи свойства: грейпфрут, мандарина и горчив портокал. Хидратира кожата в продължение на 24 часа от нанасянето и обвива тялото във воал от чувственост и свежест. Кожата е тонизирана, омекотена и деликатно ароматизирана.

Her Golden Secret е пленителен и женствен аромат, създаден на основата на екзотични дървесни нотки с пристрастяващ ефект: хипнотичен микс от кедрово дърво, кашмир и пачули, смесено с екзотична ванилия и тонка боб. Портокалов цвят и гардения придават чувственост, омекотявайки дървесните нотки, докато плодовият коктейл от ябълка, касис и праскова придават усещане за младежка изисканост. The Golden Secret от Antonio Banderas е изключителен аромат, толкова силен и завладяващ, който трябва да бъде сигурно заключен, за да държи настрана непредпазливите души. Аромат, създаден за онези специални случаи, когато забраненото и привличането вървят ръка за ръка.Връхни нотки: ароматна мента, зелена ябълка. Сърцевинни нотки: пикaнтен коктейл от черен и червен пипер, индийско орехче и семена кимион. Базови нотки: мускус, кедрово дърво, кожа.

Отдайте се на страстта с парфюмната вода Love Potion. Открийте магията на любовта със съблазнителния аромат на пикантен джинджифил, разцъфнал какаов цвят и завладяващи нотки на шоколад. Великолепна, пленителна, секси, парфюмната вода My Red кара сърцето да тупти неукротимо с омагьосващия магнетизъм на червен жасмин и флорални акорди. Модерен и дързък, този завладяващ аромат привлича неустоимо с неговите съблазнителни нотки червени цветя.

Новият аромат B.U. Candy Love е създаден за динамичните, уверени, пълни с нови идеи закачливи момичета, които флиртуват със самия живот и превръщат мечтите си в реалност. Топлата ароматна композиция се разкрива с връхните нотки на ягода и цветно ухание на жасмин и виолетка в сърцето на аромата. Елегантната комбинация завършва с базови нотки от ванилия, пралини и сандалово дърво.

За мъжа, който винаги получава, това, което иска. Връхни нотки: невероятна свежест на бергамот и лавандула. Сърцевинни нотки: цветни акорди на водна лилия и пачули. Базови нотки: ванилията придава чувственост на иначе мъжкото усещане на мускус и кедрово дърво.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти