Новите парфюмни шедьоври

Новите парфюмни шедьоври
Снимка: netinfo

Мария Николова

През ноември устните ни копнеят за целувки, телата ни за топлина, а сетивата ни... за аромата на хубав и дълготраен парфюм. Ухание, което умее да остави отпечатък в спомените на хората, които случайно или не срещаме в ежедневието си.

Именно затова ще ви представим 5 нови ароматни предложения, които едни от най-големите и влиятелни модни брандове в световен мащаб представят на нашето внимание.

Американската актриса, певица и танцьорка Кармен Електра явно е решила да направи своя ароматен дебют като Жената Котка, тъй като парфюмът носи палавото и закачливо име "RRRR! ", а бутилката препраща именно към женствеността, тайнството и хищния инстинкт на комикс героинята.

Ароматът бе представен съвсем скоро, а в употреба ще бъде лансиран в първите дни на 2015 година.

"RRRR!" е секси, игрив аромат, отварящ с изкусителни нотки на мандарина, прасковен нектар, къпина, нежно гарнирани със сърце от бели цветя - гардения, жасмин, тигрова орхидея. Базовите нотки на този флорално-ориенталски мирис са кехлибар, карамел, мускус и сандалово дърво.

Модна къща “Бърбъри“  (Burberry) е подготвила лимитирана колекция на отбрана своя козметика за есенно-зимния сезон на 2014 година. Тази стъпка е породена от сътрудничеството на лейбъла с френския магазин за луксозни продукти - Printemps.

В рамките на преоткриването на козметичните шедьорви на бранда, “Бърбери“ пуска и лимитирана серия на новия аромат My Burberry: My Burberry Limited Edition, украсена със стилна червена панделка, препращаща към коледното настроение.

Връхните нотки в този аромат, дело на парфюмериста Франсис Кюркджиян, са бергамот и мандарина, обвиващи сърцето от здравец, фрезия и дюля. Основата на мириса са базирани на пачули и роза дамасцена.

Рай, истински миг на щастие, момент, в който единственото усещане е спокойствие... С тези думи Роберто Кавали презентира новия си аромат "Paradiso".

Уханието е изискано, чувствено и много женствено, но също така създаващо спокойствие и увереност. Целта му е да подчертае естествената красота, очарование и привлекателност на дамите.

"Paradiso" е цветно-дървесен аромат, който се отваря с цитрусови нотки на бергамот и мандарина, примесени с цветното сърце на жасмин. Съставът завършва с топли дървесни акорди на кипарис, бор и розов дафинов лист.

Нов аромат представя и козметичният бранд "Клиник" (Clinique), който заема специално място сред последните презентирани от марката продукти. Уханието носи названието Clinique Aromatics in White и чрез името насочва към нежността, невинността и чистотата на белия цвят.

Ароматът му можем да определим като кипарисово-цветен, акцентиращ върху светлите цветни есенции извлечени от роза и кантарион, охладени от мъх и алдехиди.

Мирисът привлича с нотки от сечуански пипер, лавандула и виолетови листа във върха. Така композираните върхови нотки нежно ни отвеждат до сърцето, което идва с цветни сенки от роза и портокалови цветове, заобиколени от пачули. Дълбочината на уханието е създадено от кожения мускус в комбинацията с топлия сив кехлибар, ванилия и бензоин.

Колекцията "Bombshell" на модната марка “Виктория Сикрет“ (Victoria’s Secret) се обогати с още един аромат през този октомври. Точно преди предстоящите празници на бляскавата сцена излиза неустоимото лимитирано издание на парфюма "Bombshell Pink Diamond", обединяващ съблазнителни цитрусови нотки и екзотични цветя.

Флаконът е украсен с метална панделка, инкрустирана с розови кристали. Съставът на уханието предоставя една вълнуваща смес от розов грейпфрут и сладки екзотични аромати на пасифлора. Тялото на бутилката е оформено като розов скъпоценен камък.

"Bombshell Pink Diamond" следва линията на ароматите "Bombshells in Bloom" и "Bombshell Summer", които бяха презентирани от бранда през 2013 година и продължава традицията, вдъхновена от красотата и блясъка на диамантите.

Каквито и парфюми да използвате, винаги помнете, че уханията са по-трайни, когато предварително намажете участъците по кожата с вазелин. За този хитър и практичен съвет можете да прочете ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти