Edna легенда се завръща

От 2007 г. това е третото поредно превъплъщение на Кийра Найтли за Coco Mademoiselle
Снимка: Chanel

Кристина Гочева

Отне години да си дам сметка, че това, което несъзнателно пропускам, когато пиша за аромати, е личното усещане - скрито от силата на някаква вътрешна автоцензура между нотки и пирамиди, портокалов цвят и ветивер, и заради убеждението, че ароматите са индивидуално преживяване, за което говориш без думи, директна връзка със спомени, лица и събития.

Coco Mademoiselle e моята пролет и понеже отвъд законите на реалността, следваме интуитивно бягството си от нея, Coco Mademoiselle неминуемо ме връща във времето преди повече от десет години… като следа, която оставяш зад ъгъла на някоя софийска улица с цъфнали кестени, като приятен разговор със сродни души в особено свежите пролетни вечери, като слънчев лъч, който стопля кожата, за да събуди аромата, като ярка светлина, която носи нов живот и гъделичка затворените клепачи.

Всичко това е останало в главата ми, и знаете ли – няма никакви правила кой, как ще възприеме уханието, защото колкото и да сме програмирани в ежедневието, в света на ароматите най-хубава винаги е собствената ни режисьорска версия.

Новата кампания на Coco Mademoiselle ме върна в тези спомени, в "Клуб 27" на наивната младост и идеализираното бъдеще, в прегръдката на онази пролет, когато всичко ми се струваше по-лесно за случване.

Днес Кийра Найтли се впуска в нов разказ с продължение oт трилогията на британския режисьор Джо Райт – отговорен за успеха на предишните две кампании на Coco Mademoiselle. Снимачната площадка също устройва среща за талантите им, Кийра участва в три от петте му филма - "Гордост и предразсъдъци", наградената с Оскар лента "Изкуплението" и "Анна Каренина".

Джеймс Бонд фабулата с приключенски дух отново присъства във визуалното послание с неочакван край, с който Chanel асоциира внушението на аромата. В сезон III на уханната сага Кийра се снима с актуалния руски актьор Данила Козловски, преследващ героинята ѝ върху музикалния фон от 1964 г. - She's Not There на The Zombies.

Пролетта на 2014 носи полъха на Coco Mademoiselle и неговата тайна – да звучи едновременно ориенталски, но да има силен и изненадващ свеж характер.

Лимитираните издания от новия ритуал за баня - ароматна пяна за вана и нежен ексфолиант за тяло, допълват цeлостта на любимото ухание. При контакт с вода течната субстанция на муса се трансформира в нежна пяна, а ексфолиращият крем може да ползвате върху влажна кожа, която превръща кремообразната текстура в лосион, или върху суха - за по-интензивна ексфолиация.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти