Как да си направим перфектен френски педикюр

Как да си направим перфектен френски педикюр
Снимка: Thinkstock

Едно от предимствата да сме си у дома е, че можем да се поглезим с любими спа процедури в домашни условия, които можем да си направим съвсем сами.

Една от тях е чудесен френски педикюр, техниката, за който можете да проследите внимателно в следващите редове и снимки.

За целта ще са ви необходими козметични продукти, които със сигурност притежавате вкъщи:

✓ Леген с топла вода

✓ Пемза

✓ Ножичка за кожички

✓ Лосион за тяло (или крем за крака)

✓ Памучен тампон за грим

✓ Лакочистител

✓ Бял лак за нокти

✓ Прозрачен лак за нокти

✓ Четка за грим или червило (с остър връх)

Започнете ритуала по създаване на прекрасен педикюр с потапяне на краката в леген или ваничка с приятно гореща вода. Подходящо в случая е да използвате качествени соли за вана. 

След това, с помощта на пемза, почистете мъртвата грапава кожа от ходилата си. Това ще направи краката меки и гладки.

С хидратиращ лосион за тяло, вазелин или крем за крака намажете краката и стъпалата си. Това ще създаде усещане за копринено гладка кожа.

С козметична ножичка за кожички отстранете мъртвата кожа около пръстите си. Бъдете внимателни, за да не изрежете твърде много от кожата.

Когато сте готови с изрязването на кожичките над ноктите и мъртвата кожа около пръстите, отново омекотете краката си с лосион. Нека по възможност той бъде антибактериален, за да може да предпази появилата се на повърхността нова кожа от замърсяване.

Когато лосионът попие дълбоко в кожата и изсъхне, с помощта на памучен тампон, напоен лакочистител, почистете добре областта около ноктите на краката.

С белия лак за нокти направете дъговидни ленти по ноктите на краката. Изчакайте да изсъхне добре и повторете още веднъж, нанасяйки втори слой.

Ако дъговидните линии от белия лак не са станали напълно еднакви и прави, използвайте четка за нанасяне на червило или сенки със заострен връх, с която да коригирате неравностите във френския педикюр.

Просто потопете четката в ацетон, подсушете я съвсем леко и поправете белите дъговидни линии, така че да са съразмерни и да изглеждат професионално и естетически добре.

Изчакайте, докато двата слоя бял лак изсъхнат наистина добре.

Нанесете един слой прозрачен лак, с който да фиксирате белия цвят и оставете да изсъхне.

Воала! Ето че си имате прекрасен шикозен френски педикюр - и то постигнат от самата теб в домашни условия! Е, не е ли прекрасно да се поглезиш с Edna приятна спа терапия у дома?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти