Как да си направим "лунен" маникюр

Как да си направим "лунен" маникюр
Снимка: netinfo

Една жена, която наистина държи на себе си и женствеността си, не може да си позволи да ходи с обелени и в никакъв случай с мръсни нокти.

Добре поддържаният маникюр е уважение на първо място към нас самите.

Не е нужно да пускате дълги нокти и да ги рисувате във всевъзможни цветове, за да се каже, че имате „добър маникюр“. Важно е само да са хубаво оформени без обелен лак по тях.

Ако имате обаче време и желание да разнообразите традиционния лак, то ще ви дадем една интересна идея, която е хит в последните месеци. Става дума за „лунния“ маникюр.

Идеята при него е да се запази онзи светъл полумесец, който всички имаме в основата на ноктите си.

Има различни начини да си направите лунен маникюр. Като началото обаче оформете добре ноктите си. Те не трябва да са квадратни, а с обли крайчета.

След това почистете добре нокътната плоча, нанесете основа за лак (която пази нокътя от пожълтяване и помага на лака да се задържи по-дълго време) и преминете към лакирането.

Ако имате по-точна и уверена ръка, можете да се постараете да обходите с четката естествения бял полумесец на ноктите ви. Не е нужно да го правите перфектно, тъй като след като лакът изсъхне, с помощта на клечка за уши или стара четка за грим потопени в лакочистител ще почистите полумесеца и зацапаното с лак.

Друг по-лесен вариант е да залепите най-обикновена лепенка с обли краища на ноктите си там където ще бъде полумесецът, след което лакирате отгоре, изчаквате леко да стегне, махате лепенката и сте получили красите дъги.

Когато лакът изсъхне, нанесете задължителния топ лак за повече блясък и издържливост на маникюра.

Предлагаме ви и едно кратко видео с техниката. Дори и да не разбирате английски, ще видите как точно се прави:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти