Как да си направим домашни таблетки за тоалетна

Как да си направим домашни таблетки за тоалетна
Снимка: netinfo

Проблемът с чистотата и свежестта в тоалетната е познат на всеки от нас. А това да я поддържаме такава между основните почиствания е мисия с непредвидим финал.

Затова днес ще ви дадем една идея за домашни ароматни таблетки за тоалетна, които със сигурност ще допринесат за това тоалетното помещение вкъщи да ухае приятно и да не се замърсява толкова лесно.

Малките тоалетни "бомбички" можете да си направите съвсем лесно, ако под ръка имате:

• Сода за хляб (мек абразив, който неутрализира киселините и ароматизира)
• Лимонена киселина (помага за разтварянето на твърдите петна във водата и има отличен почистващ ефект при взаимодействие с хлебна сода и масла)
• Етерични масла (лавандула, лимон или мента - помагат за премахването микробите и бактериите и оставят след себе си свеж, чист аромат)

Ето и точните пропорции на продуктите, за да подготвите домашните таблетки за тоалетна чиния:

• 1 ⅓ чаша сода за хляб
• ½ чаша лимонена киселина
• 1 чаена лъжичка вода
• 1  малка спрей бутилка
• 30 капки етерично масло от лавандула
• 30 капки етерично масло от мента
• 30 капки етерично масло от лимон

Смесете содата и лимонена киселина заедно в малка купа.

Следващата стъпка е да се добавят водата и етеричните масла към сместа. За да не шупне содата за хляб, използвайте малка спрей бутилка, която произвежда фина мъгла.

Внимателно разбъркайте сухата смес, добавяйки всички масла. Тествайте консистенцията чрез стискане в юмрука си. Ако не се слепва много добре, сложете малко повече вода в бутилка спрей и намокрете още съвсем малко.

След това сместа се излива в силиконова формичка за лед. "Бомбичките" трябва да се оставят за няколко часа, за да изсъхнат, след което се вадят внимателно от формата. 

Вече са готови за употреба! За да постигнете аромат и по-добра хигиена в тоалетната, просто ги пуснете в тоалетната чиния и изчакайте да се разтворят, като през този период не я използвайте.

*Бонус съвет:

В допълнение към бързото освежаване на тоалетната, тези таблетки са подходящи за страдащите от алергии, защото те съдържат именно етеричните масла от лимон, лавандула и мента. Ако сте имали особено тежък ден, поради алергии, пуснете една от тези "бомби" в купа с гореща вода.

Поставете лицето си над купата и сложете голяма кърпа над главата си за около 5 – 10 минути. Това третиране с пара ще помогне успокоите раздразнената кожа около очите и носа, ще допринесе за отпушването на дихателните пътища и за по-лесното дишане.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти