Как да използваме продукти от бита за козметични цели

Доволна от резултата
Снимка: Thinkstock

Предлагаме ви няколко рецепти, в които ще трансформираме употребата на продукти от бита за разкрасителни и козметични цели.

* За постигане на блясък на косата ви, направете следната маска - смесете 1/2 чаша ябълков оцет с 1 и 1/2 чаша вода и няколко капки масло от лавандула. Сипете сместа в бутилка с пулверизатор и впръсквайте от нея върху сухи корени. След това масажирайте скалпа, оставете течността да престои върху косата няколко минути и изплакнете. Правете маската 1-2 пъти седмично.

* Можете да използвате сода бикарбонат като ексфолиант за вашата кожа. Сипете върху дланта си 1/2 лъжица сода и малко вода, след което с въртеливи движения нанесете от содата върху кожата. Изплакнете хубаво с вода.

* Ползвайте зехтин за почистване на очния грим, а също и за омекотяване на кожичките на ноктите.

* Добавете 1/2 чаша оцет във ваната, който ще подхрани кожата ви, особено ако е суха.

Ако сте рязали лук и искате да премахнете миризмата от ръцете си, смесете сол с оцет и търкайте дланите си, след което ги изплакнете с вода и сапун.

* За да премахнете неприятната миризма от краката ви, сложете 2-3 торбички черен чай в леген с топла вода за 30 минути, след което потопете и краката си за няколко минути.

* За да омекотите кожата на ръцете си, към 1 чаша захар добавете 1 чаша зехтин, а получената смес нанесете с масажни движения върху цялата повърхност на кожата на ръцете ви. Изплакнете сместа след 15 минути.

* За мазна коса нанесете шампоан, после изплакнете косата, след това втрийте 1/4 чаша бял (дестилиран) оцет в корените и пак изплакнете косата с вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти