Как да ексфолираме ноктите си с четка за зъби

Как да ексфолираме ноктите си с четка за зъби
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Всяка Edna, уважаваща себе си дама, разбира колко добро впечатление прави добре поддържаният маникюр.

И ако тази седмица не сте имали време или възможност да отскочите до козметичния салон за обичайната процедура по отстраняване на кожичките и мъртвите клетки в зоната около нокътя, сега ще ви покажем Edna изключително бърза, лесна и ефективна техника как да го направите съвсем сами вкъщи.

За целта ще ви е необходима единствено старата ви четка за зъби, която няма да използвате повече.

Ето и какво да направите, за да постигнете максимално удовлетворение от домашната спа процедура.

Предварително намажете ноктите и зоната около тях с подходящо масло за кожички. Ако нямате такова под ръка можете да използвате натурален зехтин - полезните съставки в него ще подхранят чудесно зоната около нокътната плочка.

В малка купичка сипете вода и по желание сипете в нея няколко капчици етерично масло. Какво точно да подберете, можете да се информирате ТУК - в зависимост от това какви са характеристиките на кожата ви. Все пак ние ви съветваме да заложите на лавандулово масло, подходящо за суха и раздразнена кожна повърхност.

Потопете няколко пъти четката за зъби във водата и я изтръскайте. С нейна помощ започнете отстраняването на несъвършенствата в областта на нокътната плочка. Обработвайте кожичките с въртеливи динамични движения, като последователно обърнете внимание на всеки нокът. 

След процедурата ноктите ви ще станат по-гладки, а кожата около тях - с отстранени кожички и образувания около нокътната плочка. Когато сте готови, намажете върха на всеки пръст с успокояващ крем за ръце и изчакайте да попие в кожата.

Прилагайте тази техника поне веднъж седмично и ще забележите колко по-здрави ще бъдат ноктите, а маникюрът - по-впечатляващ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти