Защо Катрин Деньов не харесва наградите "Оскар" и "Сезар"

През 1993 г. Катрин Деньов получава единствената си засега номинация за "Оскар" за водеща женска роля във филма "Индокитай"
Снимка: Getty/Guliver

Легендарната френска актриса Катрин Деньов съобщи, че от години не присъства на церемониите по раздаването на най-престижните френски кино награди "Сезар".

"Има много странни неща при гласуването, което трябва да бъде обявявано при пълна прозрачност.

Много хора заради мързел гласуват едва на втория тур въз основа на номинациите, това не е представително за избора на професията", заяви Деньов.

Тя намира "Сезар"-ите за "ограничени и мрачни".

"Мисля, че е тъжно и в същото време знаково, че известните актьори не ходят само заради удоволствието да присъстват на церемонията.

Виждаме само номинираните, при това не всички. Мисля, че французите не стават за това, ние дори сме неспособни да произнесем благодарствено слово", каза звездата в интервю за сп. "Телерама".

Актрисата не пести критиките си и за "Оскар"-ите и изразява съжалението си най-вече от факта, че Академията оценява повече физическите трансформации, отколкото самата игра.

"Обожавам Мерил Стрийп, дори в толкова крайна роля като в "У дома през август".

Но честно казано, е тъжно да получи Оскар за "Желязната лейди", слаб филм, без гледна точка, в който тя изчезва под грима", категорична е Деньов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти