Официално женен

Джордж Клуни и Амал Аламудин
Снимка: Getty/Images

Американският актьор и режисьор Джордж Клуни и любимата му Амал Аламудин се ожениха в събота на частна церемония във Венеция. За съпруг и съпруга двойката бе обявена от бившия кмет на Рим Валтер Велтрони.

"Джордж Клуни и Амал Аламудин се ожениха днес, събота, 27 септември, по време на частна церемония във Венеция, Италия", заяви агентът му Стан Розенфелд в кратко изявление в Лос Анджелис, цитирано от АФП. Ден преди това, в петък, двамата направиха своята предсватбена вечеря, за която ви разказахме ТУК.

Официалната церемония е насрочена за 29-ти септември, понеделник, тъй като тя трябва да бъде в съответствие с местните закони. Всъщност, според италианските закони, Клуни ще е женен в понеделник. За американските разбирания - той вече е.

На "сватбата на десетилетието" във Венеция, в допълнение към многобройните роднини на Аламудин, присъстват и знаменитости от киното и шоубизнеса. Сред тях са актьорът Мат Деймън, моделът Синди Крауфорд, лидерът на ирландската рок група "Ю ту" (U2) Боно. Все е известно дали там са Брад Пит и Анджелина Джоли.

Във Венеция през този уикенд цари лудост. Частната лодка - водно такси с надпис "Любов" (Amore), с която се движат Клуни и Аламудин е "ескортирана" от десетки лодки с папараци или просто любопитни хора. Фенове се надяват да видят знаменитостите и се тълпят на мостовете край площада, на който се намира седемзвездния хотел "Аман", в който са настанени двойката и техните приятели.

Клуни е подписал с целия обслужващ персонал договор, предвиждащ глоба от 5 000 евро за всяка информация, довела до публикуването на подробности за тържествата, които вече започнаха и ще продължат три дни. Градските власти издадоха специален указ, който ограничава движението в понеделник по Канале Гранде, за да не улесняват опитите на свръхлюбопитните да нарушат правото на двойката на личен живот. Мобилизираните за охрана гардове са над 400.

За 53-годишния Джордж този брак ще бъде втори. В началото на 90-те години на миналия век той бе женен за актрисата Талия Боулс. След развода той обеща никога да не се жени отново и въпреки многобройните си любовни авантюри, бе известен като заклет ерген.

36-годишната Амал Аламудин е блестящ адвокат по международно право. През 2004 г. тя работи за Международния наказателен съд, а сред клиентите й са бившият украински премиер Юлия Тимошенко и основателят на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж.

Повече подробности за сватбата на годината, както пожела Клуни, не се съобщават.

Официални снимки от събитието ще излязат само в американското издание на списание "Вог" (Vogue), което е откупило правата върху тях.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти