Най-желаният ерген на Острова навършва 30 години

Най-желаният ерген на Острова навършва 30 години
Снимка: Getty/Images

Внукът на британската кралица Елизабет II принц Хари, който е на четвърто място по линията за наследяване на трона, празнува днес своята 30-та годишнина.

Синът на принц Чарлз и принцеса Даяна стана известен с шумните си партита, които привлякоха вниманието на жълтата преса.

Поведението на принца не веднъж е поставяло кралския двор в неудобно положение. Според британската преса днес, Хари влиза в третото десетилетие от живота си, за да се успокои, да стане по-зрял човек, сериозно посветил живота си на военна служба и благотворителност.

В същото време за разлика от по-големия си брат Уилям, който се ожени през 2011 г. за Кейт Мидълтън, Хари все още е ерген, най-исканият в Обединеното кралство, пише пресата на 15 септември.

Принц Хенри Чарлз Албърт Дейвид от Уелс е роден през 1984 година. Въпреки това, родителите му решили да наричат принца с неформалното име "Хари". Когато Уилям и Хари са били деца, родителите им се разделят. Момчетата продължават да живеят с майка си.

През 1997 г., когато Хари бил на 12 години, принцеса Даяна загива трагично в автомобилна катастрофа в Париж. По-малкият син на Чарлз и Даяна завършва най-престижното частно училище в Итън.

Той е получил висше образование в Кралската военна академия Сандхърст. В края на 2007 и началото на 2008 г. е на служба в Афганистан, където координира нападенията срещу талибанските позиции. Той обаче беше принуден да прекрати преждевременно службата си там поради съображения за сигурност.

Хари, както и брат му Уилям, посвещава огромна част от времето си на благотворителност, следвайки примера на майка си Даяна, спечелила любовта на обикновените хора.

Миналата година Хари взе участие в експедиция до Южния полюс. Целта беше събирането на средства за фондация, която помага на военните ветерани.

В последно време Хари и Уилям все по-често поемат служебните задължения на баба си кралица Елизабет II и дядо си принц Филип.

В продължение на шест години принцът се срещаше с Челси Дейви, британска студентка, дъщеря на заможен бизнесмен от Зимбабве. Но връзката им се разпадна. През последните две години Хари имаше отношения с манекенката Кресида Бонас.

Миналата година се появиха спекулации, че двамата планират да се оженят, но малко по-късно двойката се раздели по взаимно съгласие и принцът отново се върна в редиците на необвързаните.

Днес Хари става с 12,6 млн. евро по-богат, а парите идват от наследството на майка му принцеса Даяна. Според експерти сумата може да се е удвоила през тези 17 години, в които парите са трупали лихви в банка. Точната сума не се уточнява.

Ако парите бъдат умело инвестирани, могат да носят на принца ежегодни доходи от 520 000 долара.

Според британската преса Хари ще отпразнува рождения си ден в двореца Кенсингтън, където живее с брат си Уилям и съпругата му Кейт, които очакват второто си дете.

Според медиите на партито ще присъстват бившите приятелки Челси и Кресида, а сред поканените е и Кристина Търлоу, с която Хари работи по редица благотворителни проекти и в последните седмици беше забелязван с нея доста често. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти