Меденият месец за Джордж и Амал приключи

Амал Аламудин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Меденият месец на Джордж Клуни и Амал Аламудин всъщност беше две седмици. Сега Амал отново се е захванала за работа.

Тя пристигна вчера в Атина заедно с още двама адвокати, за да се заеме с въпроса за връщането в Гърция на мраморните скулптури от Партенона, които се намират в Британския музей.

Вестник "Етнос" oтбелязва, че 36-годишната адвокатка с британско-ливански корени е специалист по дела, свързани със защитата на човешките права.

Тя ще бъде придружавана от двама известни свои колеги – 68-годишния Джофри Робъртсън (почетен съветник на британската кралица) и 66-годишния британец Норман Палмър, който също е съветник на кралицата.

Смята се, че и двамата адвокати, придружаващи Аламудин, са експерти по дела, имащи отношение към културното наследство.

Джордж Робъртсън заявява, че Гърция трябва да се бори по съдебен път, за да си върне скулптурите от Партенона.

Адвокатите идват, за да консултират правителството в Атина по въпроса за връщане на мраморните фризове от Партенона, изнасяни от британския посланик в Константинопол лорд Елджин в продължение на десет години от 1800 г. до 1810 г.

Британският адвокатски екип пристига за мраморните скулптури, но интересът към посещението е голям най-вече от участието в него на красивата Амал Аламудин, която от две седмици е законна съпруга на Джордж Клуни, отбелязва в. "Катимерини".

Първоначално визитата ѝ е била планирана за първата половина на септември. В Атина тя се разглежда в контекста на неотдавнашно изказване на Джордж Клуни, че връщането на мраморните фризове е "една добра идея".

Изтъква се, че Амал Аламудин се е заела с този въпрос още от февруари 2011 г.

Тя идва в Атина по покана на гръцкото министерство на културата и ще бъде приета от премиера Андонис Самарас.

Според източници известната адвокатка е поискала цялата документация за мраморните фризове от Партенона, която смята да проучи и да реши каква би могла да бъде нейната роля за уреждане на този проблем, по който гръцката страна от години има претенции към Великобритания.

Джордж Клуни определено смени вкуса си към жени и от модели и бивши кечистки (каквито бяха последните му две сериозни приятелки Елизабета Каналис и Стейси Киблър) се преориентира и се влюби в адвокат!

Можем само да аплодираме това, че избра жената до него да бъде не само красива, но и наистина умна.

Припомнете си снимки от романтичната венецианска сватба на Джордж и Амал в галерията ни!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти