Как изглежда съвършеното лице

Как изглежда съвършеното лице
Снимка: netinfo

Британски учени използваха компютърна програма, която обикновено служи за съставяне на портрети на издирвани престъпници, за да нарисуват лицето на най-красивия мъж и най-красивата жена в света, съобщи в. "Дейли телеграф".

Софтуерът взима предвид черти като дебелина на устните, дължина и широчина на носа, коса. Доброволци са съставили с него най-красивите според тях лица, а след това други 100 души са оценили образите за привлекателност.

Учените, ръководени от д-р Крис Соломон, който е световно признат експерт по лицево съответствие, е обединил данните, за да получи образеца за мъжка и женска красота.

До идеала за мъжка красота се доближава най-много манекенът Дейвид Ганди, а на женска - актрисата Натали Портман. Изследването показва и някои различия между представата за идеална красота на мъжете и жените.

"За красиво мъжко лице жените избират по-женствени черти от мъжете. Жените рисуват по-меко оформена челюст, по-слабо лице, по-пълни устни. Мъжът също трябва да е добре избръснат.

Господата предпочитат по-груби черти. При женското лице дамите ценят повече сексапила от мъжете - с по-пълни устни, по-големи очи, по-слабо лице и по-високи скули", казва д-р Соломон.

Идеалното женско лице е с кафяви бадемови очи, извити и добре оформени вежди, малък, тънък нос, пълни устни, правилна брадичка. Формата на лицето е сърцевидна, като симетрията трябва да е почти перфектна. Косата е кестенява.

Идеалното мъжко лице е с овална форма, очите са сини, а веждите - със средна дебелина, прави, но извити в краищата. Носът трябва да е тънък, прав, със средна дължина. Устните не трябва да не са нито пълни, нито тънки. Брадичката е четвъртита, косата - кестенява. Отново се изисква почти идеална симетрия.

Това, разбира се, са идеалните лица според хората, живеещи във Великобритания. Ако изследването беше направено в Азия или Африка, резултатите щяха да са различни, подчертават учените.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти