Д-р Уотсън е....жена!

Луси Лиу влиза в ролята на Д-р Уотсън в нов сериал по Нова
Снимка: NOVA

„Елементарно, Уотсън“, казва Шерлок на високия си мустакат асистент и с едно щравкване на пръстите разрешава пореднта криминална загадка.

Това беше преди.

Сега д-р Уотсън е привлекателна, умна и екзотична дама. Сега д-р Уотсън е Луси Лиу.

Ще я гледаме в новия сериал по Нова телевизия, озаглавен, разбира се, „Елементарно, Уотсън“.

Съвременният Шерлок Холмс, в чиято роля се превъплъщава британският актьор Джони Лий Милър, има проблем с наркотиците.

След изпадането му в немилост в Лондон и кратък престой за лечение в клиника за наркозависими, ексцентричният Шерлок бяга в Манхатън, където богатият му баща го принуждава да съжителства с най-лошия му кошмар – доктор Джоан Уотсън, която трябва да наблюдава неговото възстановяване.

Уотсън е била успешен хирург, докато не изгубила пациент и разрешителното си за практикуване.

Новата ѝ работа е още един шанс да помага на хората, както и да си плати за грешката. Но непокорният Шерлок няма нищо общо с предишните й клиенти - той има свой собствен пострехабилитационен режим.

Единствено заплетените криминални загадки отклоняват мислите му от наркотиците. Затова Холмс започва отново да работи като консултант към полицията в Ню Йорк.

Уотсън няма друг избор, освен да придружава новия си клиент, докато разследва поредната мистерия, но с течение на времето самата тя се увлича по криминологията.

„Когато подготвях сценария за сериала, прочетох много психологически профили на Шерлок Холмс, направени от професионални психоаналитици.

Забелязах, че според повечето от тях той е страдал от гинофобия (страх от жени). Холмс има проблем с общуването, но той е още по-изострен по отношение на жените. Тогава се запитах какво би станало, ако Уотсън е жена.”

Така творческият продуцент на „Елементарно, Уотсън” Роб Дохърти обяснява своето решение да повери ролята на доктор Уотсън на Лиу.

Дохърти е голям фен на романите на Артър Конан Дойл, но не смята, че те трябва да бъдат следвани дословно, предвид факта че историите за Шерлок Холмс имат 254 екранизации и са най-интерпретираните литературни произведения в киното.

„Това са вечни истории и характери, които могат да се позиционират и в съвремието”, заявява Дохърти.

А промените на класическите образи в „Елементарно, Уотсън” не се ограничават до женския доктор Уотсън.

Всичко това се приема със скептицизъм от феновете на Шерлок Холмс, но още първият сезон на „Елементарно, Уотсън” приковава пред екрана десетки милиони зрители и е номиниран за две награди „Еми”.

Днес поредицата на CBS вече има три сезона зад гърба си и култов статус сред любителите на криминални мистерии.

Дали съвременните Холмс и Уотсън наистина са толкова добри и обаятелни, колкото първообразите им, ще разберем от 28 януари, от 21.00 по Нова. 

Вижте още кадри от сериала>>>

Припомнете си чаровната усмивка на Луси тук>>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти