Браво на Арета Франклин

Арета Франклин по време на церемонията в университета "Харвард"
Снимка: Getty/Guliver

Кралицата на соула Арета Франклин получи почетна докторска степен от Харвардския университет.

Арета Франклин бе една от осемте души, които бяха наградени с почетна титла по време на ежегодната церемония на прочутия американски ВУЗ. Сред удостоените бяха още бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, писателката Исабел Алиенде, експрезидентът на САЩ Джордж Буш-младши и др.

Родената в Мемфис, щата Тенеси, през 1942 г. Арета Франклин - започва да пее от малка в църковния хор на баща си в баптистката църква в Детройт.
През 1987 г. тя става първата жена, която е включена в Залата на славата на рокендрола. Кралицата на соула е носителка на 18 награди "Грами", а през 2005 г. получава президентския медал на свободата.

Почетната докторска степен от университета "Харвард" не е първата докторска степен на певицата. През последните 38 години тя е получила многобройни почетни звания, включително докторски степени по музика от университета в Принстън през 2012 г., от колежа по музика в Бъркли през 2006 г., от консерваторията в Ню Инглънд през 1995 г. и от университета в Мичиган през 1987 г.

Освен че получи почетна докторска степен, Арета Франклин откри церемонията в Харвардския университет, изпявайки националния химн на САЩ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти