Анджелина Джоли на посещение в Сараево

Анджелина Джоли на посещение в Сараево
Снимка: Getty/Images

Холивудската звезда Анджелина Джоли пристигна в ранната вечер заедно с първия британски дипломат Уилям Хейг в Сараево.

Там те трябва да участват в конференция, посветена на борбата със сексуалното насилие по време на война, научи АФП от летище Сараево.

Облечена изцяло в черно, американската актриса, със син чадър в проливния дъжд, се качи на кола и се отправи към хотел в центъра, както показаха местните медии.

Анджелина Джоли и Уилям Хейг подготвят среща на върха в Лондон през юни с амбицията да бъде заклеймено изнасилването като "военно оръжие".

В петък сутринта те ще участват в конференция, посветена на превенцията на това престъпление. Събитието е организирано от босненското военно министерство.

От своя страна Хейг трябва да се срещне в петък сутринта с членовете на тристранното президентство на Босна и Херцеговина.

Външният министър на Великобритания ще се появи и в Сребреница – градът в източната част на Босна, който се превърна в символ на клане във войните за преразпределение на тогавашна Югославия.

Според неофициални източници в Босна и местните медии Анджелина Джоли също ще посети Сребреница.

Звездата на американското кино реализира през 2011 г. пълнометражен филм за насилието срещу жени по време на войната в Босна (1992-1995 г.).

Оттогава тя няколко пъти посещава Босна и Херцеговина, за да се срещне с бежанци от босненския конфликт, както и за участие през юли 2012 г. във филмовия фестивал в Сараево (където получи "Сърцето на Сараево).

Нейният филм "В земя на кръв и мед" разказва за любовната връзка на млада мюсюлманка и сръбски офицер, който са от двете страни на войната в лагер на фона на конфликта в та в Босна и Херцеговина и под знака на насилието, на което са подложени жените.

Анджелина Джоли, която направи този филм само с актьори от страните от бивша Югославия, получи през април 2012 г. и титлата почетен гражданин на Сараево.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти