За храната на зодиакалните знаци - III част

За храната на зодиакалните знаци - III част
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Стрелец, Юпитер, 9-ти дом

Стрелците са бонвивани, не толкова претенциозни, колкото любопитни и страстни да опитат и преживеят всичко ново на този свят. Хранят се с размах, в количества и качества. Слабото им място е границата, която трудно напипват, затова и неусетно преяждат.

Ако Стрелците имат грях, това е чревоугодничеството. Като цяло са със здрава конструкция, но прекаляването натоварва черния им дроб и способностите на организма да се детоксикира.

Диетите не са тяхната чаша чай, бягат като прокажени от тях. На моменти обаче, ги обхваща дълбоко просветление за начина им на живот и предприемат драстични мерки за отърваване от симпатичните гънки.

Стрелците са пътешественици и умеят да взимат най-доброто от кулинарията на различните страни по света. Суши и водорасли от Япония, ласи и раита от Индия, гулаш от Унгария... Имат безупречно небце за хармоничната подправка, която ще направи ястието неустоимо. Подправките подпомагат храносмилането и работата на черния дроб. Този жизнено важен орган ще се порадва на храни като домати, сини сливи, фурми, череши, зелен боб, царевица. Алкохолът трябва да се избягва, а водата да се пие в изобилие.

Козирог, Сатурн, 10-ти дом

Повлияните от здравия разум и самодисциплината на Сатурн са особено внимателни към онова, което консумират. Като цяло Козирозите имат добри хранителни навици. Не пропускат хранене, освен ако не са завихрени в работохолична треска. Не обичат да ги притесняват, докато се хранят, но отново с уговорката, че не се налага да мислят за следващия инвестиционен проект – тогава храненето пред компютъра е неизбежно.

Като цяло са привлечени към здравословни храни. Наслаждават се на смокини, спанак, мляко, цитруси, яйца, пълнозърнести храни, бадеми, кафяв ориз, риба. Не трябва да пренебрегват и богатите на калций храни като сусамов тахан, тъмнозелени листни зеленчуци и млечни продукти, понеже костите и ставите им са деликатни.

Не забравяйте да си набавяте витамин Д под формата на качествени хранителни добавки, особено, ако не се излагате на слънце. Чудесен източник на минерали и витамини за вас са и супите.

Водолей, Уран, 11-ти дом

Погалените от знака на Водолея и от неговия управител Уран трябва да наблягат на диета, която подпомага кръвообращението и поддържа нормални нива на кръвна захар. Нерядко те дотолкова се отнасят в своите творчески дела и възвишени мисли и блянове, че забравят да се хранят и съответно посягат към първото нещо, което наподобява храна, а именно бърза храна, сандвичи, шоколади и сладкиши – неща без никаква хранителна стойност и със съмнително качество.

Тялото рано или късно ще напомни за себе си, затова нека Водолеите погледнат на по-здравословния режим на хранене като на нова и интересна игра, като на експеримент. Благотворни за вашето здраве са храни като орехи, океанска риба, круши, лимони, грейпфрут, ябълки, морски дарове, репички, марули.

Кофеинът се отразява зле на деликатната им нервна система. Венозното им кръвообращение, което също изисква внимание, ще се благоприятства от джинджифил и билки.

Риби, Нептун, 12-ти дом

Рибите са чувствителни и невинаги заземени, в слаба връзка с реалността. Характеризират се с бавен метаболизъм и трябва да се грижат за здравето си, защото физическото и здравословното им добруване е пряко следствие от психическото им състояние. За щастие, добре развитата им интуиция ги насочва да посягат именно към онази храна, от която имат нужда в даден момент, както и как да използват храната като лекарство.

Рибите обичат да се наслаждават на онова, с което се хранят, като особено ценят рибата и морските дарове. Последните приготвят сами с вещина и простота, които дават галещи сетивата резултати. Склонни са към злоупотреба с храна и напитки, затова нека не забравят да практикуват умереност. Страдат от подуване и задържане на вода, затова е нужно да следят приема си на сол и на пикантни подправки.

Важно е в менюто им да има храни, богати на вода, като краставици, диня и пъпеш. Периодично нека пречистват лимфната си система с вкусни, прясно изцедени сокове и смутита.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти