За храната на зодиакалните знаци - II част

За храната на зодиакалните знаци - II част
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Лъв, Слънце, 5-ти дом

Лъвската гордост на тези индивиди трудно допуска мисълта, че биха могли някога да станат жертва на неразположение или болест. Такива неприятности не налазват тяхната царска особа, така високо издигната над хората и дребните им грижи. Би било унизително.

Но именно подобна нагласа може да се окаже банановата кора, на която да се подхлъзнат, пренебрегвайки всякакви закони за здравословно хранене и наблягайки на хедонистични вечери с ядене и пиене. Всяко прекаляване със стрес, храна и напитки оставя болезнен отпечатък върху слабото им място – сърцето.

За да живеят здравословно, Лъвовете имат един скрит стимул – държат безобразно на външния си вид. Освен това, здраве за Лъвовете означава да изглеждат стройни, спортни и модерни.

Не е нужно да правят големи промени – на първо време чудесно начало би била консултацията с диетолог, светило в областта си, който да им изготви индивидуален, уникален като тях самите, неповторим и ненадминат хранителен режим – защото те заслужават най-доброто и само на него биха обърнали внимание.

И все пак средиземноморската диета с обилна употреба на студено пресован зехтин е вашето нещо, Лъвове. Не пренебрегвайте месото на скара и с радост посягайте към храни в златист, жълт и оранжев цвят като круши, тиква, портокали, лимони, праскови, слънчоглед, жълтък, сьомга, и не на последно място подправката шафран, която ще събуди вашия метаболизъм.

Дева, Меркурий, 6-ти дом

Девите, за разлика от Лъвовете, живо се вълнуват от въпросите за телесното и душевното си здраве и неговата поддръжка. Те с хъс ще четат книги по хранене и начин на живот. Дори могат да напишат такива. Запознати са със състава на храни, с калории и съчетания. Но ако това ровене в информация и познание отиде в крайности, застрашавайки изпитването на спонтанна радост от живота, да знаете, че за вас храненето е последното нещо, върху което ви е останала възможността да упражнявате контрол. Не туширайте тревожността си с хранителна полицейщина, а поработете върху базисното усещане за сигурност в живота си.

Затова и стомахът ви е слабо място – храносмилателната ви система е податлива на възпаления, подувания, констипация, синдром на раздразнените черва.

Като цяло, обикновено сте слаби. Разграфеният режим на хранене е в синхрон с природата ви. Благотворни за здравето ви са плодовете на земята, особено, ако са резултат от биодинамично земеделие. Хранете се според усета си и не забравяйте да добавите куркума – изключително лечебна за вас. 

Везни, Венера, 7-ми дом

Представителите на знака, подвластен на богинята на красотата и хармонията Венера, държат на стройните форми и привлекателния външен вид. Но същевременно, следването на строги диети силно нарушава душевния им мир, оказва висока доза стрес и натиск върху психиката им и не се понася добре от общата структура на организма. Бъбреците са слабо място и стресът, под каквато и да е форма, ги поразява. Не се подлъгвайте по всякакви модни диети. Те биха могли да нарушат баланса на витамини и минерали в тялото.

Консумирайте разумно и контролирайте количествата на хапките и шампанското на светските събития, които така обичате. Везните ще подкрепят функцията на бъбреците си, ако не се въздържат да посягат към плодове и зеленчуци, особено онези, които са богати на калий, като банани, броколи, спанак, брюкселско зеле. Добавяйте в диетата си морски дарове, сирена и пълнозърнест хляб. Пийте много вода, за да освобождавате токсините.

Скорпион, Плутон, 8-ми дом

Поради любовта си към предизвикателствата, страстната си натура, склонността си към крайности и прибързаност, Скорпионите нерядко ще подложат здравето си на опасност. Понякога забравят да ядат, погълнати от изпепеляваща емоция, а друг път омитат всичко, което се изпречи пред погледа им, за да удавят мъката. Добре, че Господ ги е дарил с тайната способност да се самоунищожат и самовъзродят от останките.

Ако решат да се подложат на диета, Скорпионите ще изберат най-екстремната или най-откачената. Отслабват за нула време, но и лесно си връщат загубените килограми.

Супер храните им дават енергия. Предпочитат екзотичните и силните вкусове и изобилието от подправки. Слабо място в здравословен план са им отделителната и половата системи. Затова благотворно им се отразява маслото от иглика, маслото от тиквени семки и авокадото. Нека Скорпионите не се лишават от смокини, череши, лук, горчица, карфиол, риба и въобще храни, богати на аминокиселини и цинк. Алкохолът е добре да се избягва. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти