Таро-календар за месец септември

Таро-календар за месец септември
Снимка: netinfo

Илиaна Смилянова

"Не е достатъчно свещта само да се запали – важно е да не изгасва." Петър Дънов

Септември – месец, съчетал в себе си и летни, и есенни възможности и задачи, ни помага да открием себе си в различни лица и настроения, да се обновяваме, без да забравяме наученото, да пътуваме, без да се загубваме, и да си бъдем верни, без да изневеряваме.

 Ревизия      

Проявете готовност да ревизирате старо убеждение или преживяване, което ви държи в напрежение и тревожна готовност.

Разделете видното от привидното. Бъдете устойчиви и гъвкави едновременно. Опитайте в позната, типична ежедневна ситуация да допуснете паралелно със стария си опит и нова, различна гледна точка, подход и отношение. Позволете си да бъдете уязвими; допуснете естествените слабости и грешки и на човека до вас. Търсете непроявени възможности, скрити зад привидни слабости (недостатъци).

Себеуважение

Направете емоционална равносметка на последната седмица или месец. Сглобете детайлите в пълна и завършена картина. Отделете внимание на всяко чувство и  емоция, което сте изпитали и което е ваша “рожба” за този период. Не съжалявайте за проявените действия и реакции – ваши и чужди. Пазете сърцето си от "вируса" на вечното недоволство и съмнение в правилността на вече направеното и преживяното.  Позволете си удовлетворение и пълно себе/приемане.

 Опомняне

Осъзнайте вътрешните борби, дневните и нощните "кошмари", които изчерпват силите ви. Открийте коя е вътрешната ви "дрога", която изкривява образа и ви отдалечава от действителността, и коя ваша съществена потребност измества тя.

Доверете се. Споделете с близък човек (приятел) свой страх или притеснение.

Развивайте умението да разграничавате реално от въображаемо, като подлагате нещата на проверка – не самоцелна, а истинна и добронамерена. Отворете очи и използвайте силата на мислите и думите си конструктивно, вместо деструктивно.

Сдобрете разума и чувствата, градете разумно сърце и сърдечен ум.

"Тайната градина"

Намерете време, в което, спокойно и без да бързате, да се погрижите за връзката между душата и тялото, за своя комфорт. Разходете се из позната и харесвана от вас местност. Обърнете внимание на настроението, облеклото, стъпките си, на детайлите, които ви заобикалят.

Ценете малките жестове, които правите и получавате, малките неща, които присъстват в живота ви, изграждат го и ви свързват с всичко, което ви заобикаля.

Бъдете добри родители на себе си. Приемайте се и се подкрепяйте  –  такива, каквито сте сега, там, където се намирате в този момент, който истински и безусловно ви принадлежи.

Таро-архетип – Отшелникът, четирите Деветки.
Приказка – "Грозното патенце", Х. К. Андерсен; митът за Одисей.
Филм –  "Недосегаемите" (Франция, 2011); "Корабокрушенецът" (САЩ, 2000).
Книга – "Кодът на душата", Хилман Джеймс; "Тихите", Сюзан Кейн; "Наркотична зависимост", Олаф Кооб.

>>> Изтегли своята таро карта на деня ТУК.

>>> Виж каква е таро картата на декадата ТУК.

*Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти